Kultura

VIDEO: Predstava “Gnijezdo ljubavi” u BNP Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Predstava “Gnijezdo ljubavi” u Zenici – U četvrtak 6. decembra u Zenicu će u Bosanskom narodnom pozorištu biti izvedena predstava pod nazivom Gnijezdo ljubavi sa početkom u 11. časova.

Ova predstava je nastala kao autorski projekat IN fondacije i tima banjalučkih glumaca Slađane Zrnić (koja je takođe i naša ambasadorica) i Duška Mazalice. Predstava je namjenjena djeci od 8 do 14 godina i bavi se temom prevencije nasilja kod djece. Napravljena je po modelu forum teatra, dinamična i vrlo edukativna. Premijera je bila u Banjoj Luci 28. novembra i reakcije djece su baš bile baš pozitivne, a i odrasli su bili zadovoljni i čekaju neko sljedeće prikazivanje. Sa ovom premijerom smo počeli zvanično i kampanju za ovu godinu, pod istim nazivom koja će trajati do kraja godine.

Sva prikupljena sredstava od prodaje ulaznica će biti usmjerena u programske aktivnosti IN fondacije, a cilj nam je otvoriti dva nova centra Gnijezdo sljedeće godine.

Ova dječija predstava će biti izvedena u četiri grada dok traje kampanja: Banja Luka (28.11.), Zenica (6.12.), Brčko (19.12.) i Tuzla (20.12), a ideja je da sljedeće godine ide po školama i manjim mjestima širom BiH.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno