Kultura

Hit komedija „Državni lopov“ u Sarajevu na „Teatarskoj sceni Jelićeva“

Hit komedija „Državni lopov“ u Sarajevu na „Teatarskoj sceni Jelićeva“ – Hit komedija Studio Teatra, ponovo gostuje u Sarajevu. Naime, komedija Državni lopov će se naći na Teatarskoj sceni Jelićeva ove subote, 08. decembra 2018. godine  sa početkom u 20 sati.

 “Državni lopov” je komedija Fadila Hadžića, velikog komediografa i osnivača zagrebačkog Kerempuha, a rađena u produkciji Studio Teatra iz Zenice.  Predstava ove godine slavi svoj četrnaesti rođendan, što je čini jednom od najstarijih živih predstava u BiH.

Predstava je jako aktualna, dramaturgija je apsolutno prilagođena današnjem vremenu. Iako je tekst napisan prije više od 40 godina i danas konotira sa društvenim (ne)prilikama jer je sama radnja komada smještena u današnju BiH.

Ovo je komedija o dva zatvorenika u istoj ćeliji, jedan sitni lopov i ljubavna varalica, a drugi “državni lopov”, koji ima povlašten položaj čak i u zatvoru. Pored njih tu je i zatvorski čuvar, koji nema završenu ni osnovnu školu, koji mašta o unapređenju.

Kiki, ljubavna varalica, završio je u zatvoru zbog lažnih obećanja ženidbi. On je 17 puta obećao da ce se ženiti sa 17 različitih žena. Baš te žene su mu došle glave, jer je zbog jedne od njih završio u zatvoru.

Marko, tzv. državni lopov u zatvoru je završio zato što je pronevjerio silne pare, međutim revizijom postupka, on će vjerovatno biti brzo pušten na slobodu, jer naravno našla se neka rupa u zakonu. Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju sliku društva.

Glumačku postavu čine: Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

Ulaznice za predstavu “Državni lopov”, po cijeni 10 KM, mogu se  kupiti  na biletarnici JU Centra kulture i mladih Općine Centar-Jelića br. 1, od 9.00 do 22.00 sata.

Dodatne informacije i rezervacije na telefon +387 33 232 595.

Studio Teatar

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem