Naše

Video: Pogledajte performans Navijač

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Razvojna Edukativna Grupa (REG) iz Zenice implementira projekat „Prevencija nasilja i ksenofobije na sportskim terenima“ koji se provodi u okviru komponente za mlade Projekta “Dijalog za budućnost”. Projekat “Dijalog za budućnost” je zajednička inicijativa Predsjedništva BiH i Ujedinjenih nacija (UN).

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), Agencija za zaštitu prava djece (UNICEF) i Organizacija UN-a za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO), u suradnji sa Predsjedništvom BiH, će kroz tri glavne komponente projekta: Platformu dijaloga, program grantova i komunikacije, u periodu od 18 mjeseci, raditi na povećanju angažmana građana u izgradnji mira i unaprijeđenju stavova i mišljenja o suživotu, izgradnji povjerenja i međukulturalnom razumjevanju.

Kako bi unaprijedili sigurnosnu situaciju i međuljudske odnose na sportskim događajima, Udruženje Razvojna edukativna grupa iz Zenice će u narednom periodu organizovati prikazivanje i izvođenje performansa «Navijač» u Zenici, Sarajevu i Banja Luci. Perfomans “Navijač” je priča o mladima koji su se našli u vrtlogu životnih problema uzrokovanih pogrešnim odlukama. Ovo je priča o našoj svakodnevnici, surovoj stvarnosti, karakterima i među ljudskim odnosima poljuljanim mladalačkim nesmotrenim ponašanjem.

navijacmalaprom2

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno