Rekreacija

VIDEO: Pogledajte kako izgleda Ramazanska malonogometna liga iz zraka, u petak polufinalne utakmice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Pogledajte kako izgleda Ramazanska malonogometna liga iz zraka, u petak polufinalne utakmice – Tri sedmice i ukupno pet takmičarskih večeri su nam u toliko svježem pamćenju a već nas očekuje velika završnica ovogodišnjeg izdanja Ramazanske lige. Nakon prošlosedmičnih utakmica četvrtine finala, tokom noći petka na subotu i subote na nedjelju nas očekuju utakmice polufinala, odnosno utakmice za treće mjesto i finala.

Ako se podsjetimo na utakmice četvrtine finala, doći ćemo do zaključka da je svaki susret bio toliko isprepleten neizvjesnošću, uzbuđenjima a i odličnim potezima i golovima. Golovi su se postizali sa pola terena, sa tačke od 9 metara, u zadnjim sekundama. Samo najkvalitetnije i najodlučnije ekipe su uspjele da se dokopaju polufinalnih susreta i tako zakažu još jednu uzbudljivu noć za zenički mali nogomet.

8.6. 23:30 Potok – Lokvine

Rezultat jedne od najuzbudljivijih utakmica koja je odigrana u Ramazanskoj ligi je prolazak ekipe Potok u polufinale nakon velikog preokreta. Svakako da je poruka ove ekipe da nema predaje do posljednjeg sudijskog zvižduka, i da koliko god situacija izgledala teška, postoji rješenje. Ambicije ekipe Potok će malo oslabiti neigranje Adnana Alića zbog crvenog kartona, međutim Alić je tu za sljedeću utakmicu bilo to Finale ili utakmica za treće mjesto. Sa druge strane ekipa Lokvina nema problema sa zabranama igrača i očekuje se da će istrčati na teren u najjačem sastavu. Lokvine se i dalje nalaze na posljednjem mjestu Fair Play tabele a Potok je također otišao sa vrha na samo dno tačnije 14. mjesto pa možemo očekivati tvrđi susret kada govorimo o duelima. Lokvine su ispred Potoka po postignutim golovima sa četiri više a najbolji strijelac Lokvina Amar Šišić se nalazi na 2. mjestu strijelaca lige sa 6 golova, dok je kod Potoka najbolji strijelac Amar Hrvić sa 3 postignuta gola. Hrvić je sva tri gola postigao na četvrtfinalnoj utakmici protiv Pridražića i iako količinski manji, njegovi golovi su za ekipu Potok suho zlato.

8.6. 23:55 Brist – Nur Han

Drugu polufinalnu utakmicu su mnogi proglasili finalom prije finala. Dvije ekipe koje su svojom timskom igrom i uigranošću oduševili publiku tokom kompletnog takmičenja svoj duel imaju u polufinalu. Brist je svojim putem do polufinala postizao najviše golova od svih ostalih ekipa pa su tako do polufinalnih utakmica postigli ukupno 22, što podijelivši na broj odigranih utakmica iznosi visokih 5,5 golova po utakmici. Mevludin Mujkanović iz ekipe Brist je i najbolji strijelac ovogodišnje lige sa 8 postignutih golova a Brist se drži na jako dobrom 7. mjestu Fair Play ljestvice sa koeficijentom 1,88. Sa druge strane Nur Han je sa svojom dobro poznatom i uigranom ekipom također postigao veliki broj pogodaka, ukupno 12 što postavlja ipak visokih 3 gola po utakmici. Nur Han je favorizovao nešto grublju igru pa je tako na 12. mjestu Fair Play ljestvice sa koeficijentom 2,63. Belamin Osmančević je sa 5 postignutih golova najbolji strijelac Nur Hana. Ostaje da vidimo da li će ova utakmica opravdati očekivanja a najbolji način da se uvjerite u to je da posjetite teren sa vještačkom travom Turski park 8.6.2018. u petak navečer.

Pobjednici ovih susreta će se susresti u finalnom susretu 9.6. u subotu navečer a meč prije velikog finala će nam donijeti osvajača trećeg mjesta iz dvije ekipe koje budu poražene u polufinalnom susretu. Pozivamo sve ljubitelje malog nogometa da posjete Turski park u petak navečer a naravno i da ne propuste veliku završnicu u subotu navečer. Ukoliko ipak budete spriječeni da uživo gledate utakmice, ne brinite, oficijelna Facebook stranica Džematske lige (https://www.facebook.com/dzliga) vam donosi Facebook live kao i najsvježije rezultate. Ako vas zanimaju tabele, statistika i prošli rezultati javite se našem Džemki – Facebook Messenger botu Džematske lige koji će vam rado odgovoriti na vaše upite.

Čekamo vas u petak, na polufinalnim utakmicama Ramazanske Lige!

S.T.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno