Rekreacija

FOTO+VIDEO: Nur Han pobjednik Ramazanske lige 1439/2018

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO+VIDEO: Nur Han pobjednik Ramazanske lige 1439/2018 – Dugo očekivani rasplet Ramazanske Lige nam je donio dva odlična susreta, a prisutna publika nije ostala uskraćena za odlične akcije i nezaboravne golove.

Potok – Brist 3:9

Strijelci: Duraković, Zekan, Mujkanović x5, Čančar, Agić

Prva utakmica se igrala za 3. mjesto a snage su odmjerile ekipe Potoka i Brista. Uz početni sudijski zvižduk, teren je postajao sve mokriji jer je kiša počinjala da pada, a činilo se da će vremenski uslovi dodati posebnu težinu večerašnjim utakmicama. Međutim kiša ubrzo prestaje pa se obje ekipe razigravaju i prava bitka počinje. Potok je počeo jače i to je urodilo plodom, Potok vodi 1:0. Brist se nije predavao pa u narednim minutama prisustvujemo velikom preokretu, prvo je Brist izjednačio na 1:1 a zatim postigao još tri gola i došao do 1:4. U ovom trenutku se Potok činio prilično slomljen a demant je uslijedio na najbolji način – golom za 2:4. Prvo poluvrijeme je zaključeno sa još jednim golom u mreži Potoka za 2:5. Facebook live video pogledajte na linku ispod: https://www.facebook.com/dzliga/videos/1673710649331715/

Drugo poluvrijeme je ipak pokazalo da je trenutno treće mjesto nedostižno za Potok. Brist u svom stilu postiže još četiri gola i zaustavlja se na 9 golova dok Potok uspijeva postići još samo jedan što je značilo da je konačan rezultat 3:9. Ovom pobjedom Brist je osvojio 3. mjesto a Potok će se morati zadovoljiti 4. mjestom. Brist je ipak i pored pehara za 3. mjesto imao još aduta za nagrade a kao glavni je najbolji strijelac lige Mevludin Mujkanović koji je sa dodatnih 5 golova iz ovog susreta postigao ukupno 13 golova. Facebook live video pogledajte na linku ispod:

https://www.facebook.com/dzliga/videos/1673724482663665/

Lokvine – Nur Han 0:5

Strijelci: Šut, Delić x2, Osmančević, Imamović

Možemo reći da rezultat ne odražava u najboljem smislu odnos snaga i kvalitet utakmice ali da je itekako zaslužen. Obje ekipe su ušle oprezno u susret pa su posjetioci na samome početku mogli da vide zanimljivo odmjeravanje snaga. Kao i u polufinalnoj utakmici, Nur Han uspijeva prvi doći do pogotka i tako pritisak prebaciti na Lokvine koje ipak nisu gubile glavu te su strpilo gradile svaki napad u nastojanju da dođu do bitnog izjednačenja. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:1 a Facebook Live video pogledajte na linku ispod: https://www.facebook.com/dzliga/videos/1673740482662065/

Drugo poluvrijeme je zaista obećavalo a obje ekipe su ta očekivanja i ispunile. Nedugo nakon početka drugog poluvremena, Nur Han postiže jako bitan drugi gol te postavlja ozbiljan zadatak pred napad Lokvina. Trebalo je više od 6 minuta igre da prisutni vide još jedan gol, i ovaj put je lopta završila iza leđa golmana Lokvina a rezultat od 0:3 je bio već ozbiljno vodstvo za Nur Han. Do kraja utakmice Nur Han postiže još dva gola za konačan rezultat i pobjedu vrijednu osvajanja Ramazanske lige od 0:5. Facebook live video drugog poluvremena možete pogledati na linkovima ispod.

https://www.facebook.com/dzliga/videos/1673762952659818/

https://www.facebook.com/dzliga/videos/1673772772658836/

Nakon odigranih utakmica dobili smo i konačan poredak Ramazanske Lige 1439/2018:

  1. Nur Han
  2. Lokvine
  3. Brist
  4. Potok

Uslijedila je i svečana ceremonija dodjele nagrada za najbolje od najboljih tokom takmičenja Ramazanske Lige. Bitno je spomenuti institucije bez kojih Ramazanska Liga ne bi bila tu gdje je sad a tu su Medžlis IZ Zenica kao jedan od glavnih pokrovitelja, zatim BH Telecom, Predsjedavajući skupštine Ze-Do Kantona, Knjižara MyBook, Gama Security, ProComp, Nogometne sudije Ze-Do Kantona kao i čitav tim koji je sve vrijeme stajao iza ovog odličnog projekta.

Dodijeljeno je mnogo nagrada a donosimo vam spisak igrača i ekipa koji su osvojili nagrade:

Igrač Finala – Belamin Osmančević Nur Han

Najbolji golman – Aldin Beganović Nur Han

Najbolji strijelac – Mevludin Mujkanović Brist

Fair Play igrač – Kemal Česa Brist

Fair Play ekipa – Gornja Zenica

  1. Mjesto – Brist
  2. Mjesto – Lokvine
  3. Mjesto – Nur Han

Kompletnu ceremoniju dodjele nagrada možete pregledati na Facebook live videu prateći link ispod: https://business.facebook.com/dzliga/videos/1673781465991300/

Na kraju ovogodišnjeg izdanja Ramazanske Lige potrebno je posebno se zahvaliti igračima i ekipama koji su kroz zaista poseban nivo fair playa udahnuli dušu ovom takmičenju a nimalo manja zasluga ne pripada i publici koja je svaku noć takmičenja pratila u velikom broju i živila uspone i padove zajedno sa igračima i ekipama na terenu. Želimo se zahvaliti svima koji su kroz svoj nesebičan doprinos pomogli realizaciju ovog projekta uz čestitke skorih bajramskih praznika čineći sve da ovaj i slični projekti budu bolji iz godine u godinu jer Zenica to zaslužuje.

S.T.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno