Rekreacija

Video: pogledajte derbi 5.kola Džematske lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska arena u Zenici je ponovno ugostila futsal znance iz zeničke regije. Ovo kolo je bilo posebno i po tome što je na poluvremenu derbija kola planirana i nagradna igra za gledaoce sa vrijednim nagradama. Takmičenje je počelo u 16:30 a prva utakmica se igrala između ekipa Putovići i Lokvine. Susret između Putovića koji dijele prvo mjesto sa ekipom Tišine i Lokvina koji su trenutno posljednji na tabeli. Gledaoci su mogli da gledaju fer i zanimljivu utakmicu a pobjedu je na kraju izvojevala ekipa Putovića ukupnim rezultatom 4:2. Strijelci za Putoviće su bili Armin Prasko dva puta, Semrudin Šabanović i Mugdim Mujak, dok je za Lokvine oba puta pogodio sjajni Ismet Fazlić.
Sljedeća utakmica na programu je bila između Ensara i Gorice, na papiru je ova utakmica značila za jednu od jačih i zanimljivijih ali su zbog poteškoća sa dolaskom a uz to i problemima sa akumuliranim žutim kartonima momci iz Ensara cijelu utakmicu igrali sa tri igrača u polju. Ali ovo nije spriječilo virtouze iz obe ekipe da pokažu svoje bogato futsal umijeće. Utakmica je bila brza i puna dobrih poteza, šuteva i odbrana. Na kraju je ekipa Gorice slavila minimalnim rezultatom 1:2 a strijelci su bili za Ensar Zlatko Šabanović koji je vodeći na tabeli asistencija a za Goricu oba puta Eniz Kaknjo koji se sada odvojio kao vodeći strijelac sa ukupno 15 postignutih golova.
Derbi kola između Čaršije i Tišine je obećavao da bude jedna od utakmica za pamćenje. Borbenosti nije falilo kroz cijelu utakmicu ali je izostala ljepota kojoj su se gledaoci nadali, na kraju utakmica je okončana rezultatom 0:3 za ekipu Tišine čime je ostala na vrhu tabele a golove su postigli Irfan Čančar, Adi Karić i Eldin Skopljak. Na poluvremenu se odigrala i nagradna igra za gledaoce gdje su dva sretna dobitnika imali priliku da gađaju prečku te osvoje vrijedne nagrade. Dva puta smo gledali pokušaje sa pola terena za 100 KM u gotovini ali prečku niko nije uspio da pogodi te im više znanja i sportske sreće želimo idući put.
Komšijski derbi između Donje i Gornje Gračanice je gledaocima pružio sve ono za šta su bili uskraćeni tokom reprezentativne utakmice BiH – Kazakhstan, dobru igru i kvalitetan futsal. Nakon prvog poluvremena koje je završeno bez pogodaka u zraku se moglo osjetiti veliko rivalstvo kao i fokusiranost igrača da u što boljem svjetlu brane boje svoje ekipe. Prva je povela Donja Gračanica pogotkom Mersudina Telalovića ali je nedugo zatim Gornja Gračanica prvo izjednačila a nakon toga i povela sa dva gola Nermina Kavazovića a kasnije i golom Ahmeda Šehića. Konačan rezultat je glasio 1:3 za ekipu Gornje Gračanice.
Posljednji susret petog kola je bio između ekipa Pojske i Gornja Zenica, dvije stabilne ekipe koji posjeduju zajedništvo i timski duh.. Na semafor su se prvi upisali momci iz Gornje Zenice golom Azura Koluha a potom i golom Vedada Kelešture. Ovaj rezultat ekipa Pojska je samo uspjela ublažiti golom Derviša Smajlovića u zadnjoj sekundi susreta postavivši tako konačan rezultat Pojske – Gornja Zenica 1:2. Gornja Zenica je ovom utakmicom podcrtala da se na nju ne smije zanemarit, razloge za preokret u igri na bolje mozemo tražiti u stimulacijama nakon svake utakmice, izmjenom trenera ili pak čišćoj glavi nakon ispita, čak se odsustvo kapitena Asifa Durmića nije primjetilo, i ozbiljno mu je isto uzdrmano nakon nadahnutog vođenja Imrana Hrustića. Golman ekipe G. Zenica je najavio jedno od prva dva mjesta na kraju sezone. Dok u izbornikovoj ekipi zadnja dva kola nešto šteka , da li je nedostatak treninga ili pak uljuljkanost nakon dobrih partija u prva tri kola- zasigurno i jedna i druga ekipa imaju šta da ponude …
Na tabeli su još uvijek izjednačene ekipe Tišine i Putovića dok se Gorica probila na 4. mjesto a ekipa Gornje Zenice popela na 7. Na začelju tabele su još uvijek Lokvine dok se nepovoljnim rezultatom njima pridružio i Ensar koji je na 9. mjestu.
Ostalo je još četiri kola Lige za prvaka a činjenica da čak četiri ekipe pretenduju na prvo mjesto obećava uzbudljiv i kvalitetan futsal u nastavku. Pratite sve vezano za Džematsku ligu na našem fb page www.fb.com/dzliga  a ukoliko niste u mogućnosti biti prisutni tokom utakmica, svako kolo možete uživo pratiti preko twittera prateći @dzematskaliga.

S.T.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno