Rekreacija

Foto: Scorpio – alpinistička škola Drežnica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sa zadovoljstvom možemo konstatovati da je ovo najmlađa i najperspektivnija škola alpinizma koja je organizovana u BiH. Prvi vikend škole u Drežnici, sa 20 tečajaca, četiri instruktora i isto toliko asistenata i demonstratora, bio je pravi most generacija, gdje su u velikoj mjeri sudjelovali i roditelji i njihova djeca. Među tim dječacima i djevojčicama uzrasta čak 13, 14 i 15 godina, većina njih iza sebe ima rezultate kao što su Maglić, Triglav, Dolomiti, Paklenica, Prenj, Čvrsnica…

Sasvim dovoljno da s ponosom istaknemo kako je na djelu opet pomjeranje granica i uvođenje najmlađih, onih koji zaslužuju i zavređuju, u čarobni svijet alpinizma. O njihovoj i aktivnosti njihovih starijih kolega na naprednom dijelu škole, najbolje govori bogat izbor fotografija, nastalih tokom dvodnevnog kampa. Ova istinska “viza za budućnost” naše planinarske organizacije narednog vikenda nastavlja sa radom u penjalištu Prenjski fosil u Crnom polju na Prenju.

Scorpio

Sa zadovoljstvom možemo konstatovati da je ovo najmlađa i najperspektivnija škola alpinizma koja je organizovana u BiH….

Posted by Extreme Sports Club Scorpio on 14. Septembar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno