Rekreacija

Foto: četvrto kolo Džematske lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mnogo iznenađenja u 4. kolu lige za prvaka Džematske lige Teren sa vještačkom travom Turskog parka u Zenici već uobičajeno nedjeljom ujutro postaje domaćin virtuozima malog fudbala koji se takmiče u Džematskoj ligi. Ove nedjelje 13.09. na rasporedu je bilo četvrto kolo lige za prvaka treće sezone koje će se ispostaviti da je obilovalo iznenađenjima.

Prvu utakmicu od 10 sati su igrali ekipe Tišine i Donje Gračanice. Ekipa Tišine je u ovu utakmicu ušla kao favorit jer je zauzimala prvu poziciju na tabeli dok je Donja Gračanica tradicionalno neugodan protivnik koji se čuvao u sredini tabele. Iako prva utakmica na rasporedu, krenula je žestoko a gledaoci nisu trebali čekati dugo na prvi pogodak koji je na iznenađenje svih bio u mreži ekipe Tišina. Strijelac Nezir Kadrić nije promašio izglednu priliku i to je bilo dovoljno za vodstvo ekipe Donja Gračanica. Prvo poluvrijeme je završeno istim rezultatom a nastavak utakmice je pokazao grčevitu borbu ekipe Tišina da izjednači rezultat. Njihova nastojanja su skoro urodila plodom kada je rezultat promjenio ponovno Nezir Kadrić pogodivši za konačnih Tišina – Donja Gračanica 0:2.

11998133 536969059790472 1834226572 n

Sljedeća utakmica između ekipa Lokvine i Čaršija je po stanju na tabeli favorizovala ekipu Čaršije ali četvrto kolo nam je donjelo još jedan neočekivani rezultat. Čaršija je očekivano povela ali je ekipa Lokvine izjednačila na 1:1 što je bio i rezultat prvog poluvremena. Nakon toga je usljedila repriza prvog dijela gdje je Čaršija ponovno povela 1:2 ali je ekipa Lokvine uspjela izjednačiti na 2:2 a zatim i povesti 3:2 ali ekipa Čaršija je smogla snage i konsolidovala redove te je u jednoj borbenoj utakmici izvojevala konačnih 3:3. Strijelci za ekipu Lokvine su bili Ismet Fazlić, Ademir Šišić, Adnan Kulalić dok su za ekipu Čaršija mrežu tresli Enes Omerdić dva puta a jednom Denis Imamović.

Derbi četvrtog kola je bila utakmica između ekipa Gorica i Putovići. Gorica sa aspiracijama za vrh tabele a Putovići koji su dijelili prvo mjesto sa ekipom Tišine su obećavali sjajan mali fudbal. Nakon vodećeg pogotka Gorice bilo je svima jasno da će ekipa Putovića imati težak posao da zadrže svoj pobjednički niz. Gorica je tresla mrežu i drugi put te je 2:0 bio i rezultat poluvremena. Nedugo nakon početka drugog poluvremena Gorica je postigla i treći gol a Putovići su odmah reagovali uključivanjem golmana igrača. Ovaj pristup i presing koji je usljedio je dao rezultate i to sa dva gola koji su postigli. Do kraja meča je bilo neizvjesno i treći gol Putovića je visio u zraku ali ekipa Gorice je zasluženo zadržala svoje vodstvo te utakmicu privela kraju pobjedom od 3:2. Strijelci za Goricu su bili Emir Kaknjo, Eniz Kaknjo i Šemsudin Mahmić dok je za Putoviće strijelac bio dva puta Amel Karić.

Četvrtu utakmicu četvrtog kola lige za prvaka su igrali ekipe Gornja Gračanica i Pojske. Obe ekipe igraju čvrst i ofanzivan mali fudbal ali kako će se kasnije ispostaviti jedna od ekipa morala je izaći kao pobjednik sa velikom razlikom. Od početka je bilo jasno da će ekipa Pojske imati veliki problem u čuvanju brzih prodora Gornje Gračanice. To se ispostavilo tačnim prvim golom Nermina Kavazovića. Igra se uglavnom odvijala velikom brzinom između oba gola a profitirala je ekipa Gornje Gračanice za koju je bivši igrač Pojska Ajdin Šehić pogodio dva puta i tako osigurao visoko vodstvo od 3:0. Da pobjeda bude još uvjerljivija osigurao je Armin Tutnić koji je svojim golom postavio i konačan rezultat od 4:0.

12023145 536969126457132 1723414449 n

Posljednju utakmicu četvrtog kola su igrale dvije ekipe koje odišu mladošću i zajedništvom Gornja Zenica i Ensar. Mora se naglasiti da je i pored žestokog tempa i velike želje igrača za pobjedom na ovoj utakmici vladao veliki fer plej te je pravi pokazatelj vrijednosti koje promovira Džematska liga. Na terenu su stvari bile jako zanimljive a ekipa Ensara je u prvom dijelu bila uspješnija nakon što su poveli 0:2, strijelci su bili Anel Pivić – Kiza i Zlatko Šabanović. Gornja Zenica nije sjedila skrštenih ruku pa su se golom Esada Durmića vratili u utakmicu i tako postavili rezultat prvog poluvremena 1:2. Nastavak utakmice je bio zanimljiv i pun dobrih razrađenih akcija ali su mreže mirovale do momenta kada golman Gornje Zenice Amel Pjanić sjajnim čitanjem igre dolazi do najizglednije šanse i matira golmana Ensara postavivši tako i konačan rezultat utakmice 2:2.

Nakon 4. kola na tabeli su ekipe Tišine i Putovića ostali na vrhu ali su im se približile ekipe Donje i Gornje Gračanice, na začelju tabele se nalaze ekipe Gornja Zenica i Lokvine. Punu tabelu, najave kola i rezultate možete pogledati na www.facebook.com/dzliga a svako kolo možete uživo pratiti preko twittera prateći @dzematskaliga.

U 5. kolu koje je na programu u srijedu 16.09. u zeničkoj Areni sa početkom u 16:30 publiku tokom derbija kola koje se igra u 17:30 očekuju i vrijedne nagrade a ulaz na sve utakmice je besplatan.

S.T.

11998103 536968949790483 2096104502 n



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno