Zabava

VIDEO: Od sutra u kinima priča o ženi čiji je glas nadahnuo mnoge “I am woman”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Od sutra u kinima priča o ženi čiji je glas nadahnuo mnoge “I am woman” – Zadovoljstvo nam je u ime distributerske kuće Una Film najaviti vam dolazak biografske drame „I AM WOMAN“ koja u naša kina dolazi 07.10.2020. Emotivna, nadahnjujuća i nevjerojatna priča o aktivistici u borbi za ženska prava i pjevačici Helen Reddy čiji hit „I am woman“ će postati simbol cijelog jednog pokreta.

Trailer pogledajte na linku:

SINOPSIS: 1966. Helen Reddy stiže u New York s trogodišnjom kćerkom, koferom i 230 dolara u džepu. Heleni je rečeno da je dobila ugovor o snimanju, ali joj diskografska kuća odmah ruši nade govoreći joj da ima dovoljno ženskih zvijezda i predlaže joj da se prije povratka u Australiju zabavi u New Yorku.

Helen, bez vize, ipak odluči ostati u New Yorku i nastaviti pjevačku karijeru, boreći se da pruži sigurnost i stabilnost svojoj kćerki. Tako se i sprijatelji s legendarnom rock novinarkom Lillian Roxon, koja postaje njena inspiracija i potiče je da napiše i otpjeva kultnu pjesmu “I Am Woman” koja postaje himna za drugog vala feminističkog pokreta i galvanizira generaciju žena u borbi za promjene.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno