Zabava

Nova pjesma i spot Harisa Abdagića – Moja Lenja, svet se menja

U okviru svog solo projekta “Povjeruj u sebe“, bh. kantautor Haris Abdagić je objavio novu pjesmu. U zanimljivom jazzy aranžmanu snimio je svoju autorsku pjesmu “Moja Lenja, svet se menja“. Pjesma je s razlogom napisana i otpjevana na ekavici, jer je posvećena ljubavi između jedne Slovenke i jednog Vojvođanina. Riječ je o Harisovim bliskim prijateljima, Lenji i Miranu.

“Njihova nježna i posebna ljubav me ganula i inspirisala da napišem ovu pjesmu. To je bilo prvo šta sam zapisao u “Hendriks” teku koju su mi poklonili. Pjesmu, naravno, posvećujem njima dvoma i njihovom divnom malenom sinu, koji se zove Noa. Neka im bude podsjetnik ma ljubav, u ovom svijetu koji se mijenja…“, rekao nam je Haris i dodao da je svaka sličnost sa Đorđem Balaševićem vrlo namjerna.

Haris je sam radio tekst, muziku, aranžman i muzičku produkciju, a u izradi spota mu je pomogao Mašo Mehmedović, sa svojom nezavisnom produkcijom “Svarog Media“.

Pjesma “Moja Lenja, svet se menja“ nalazi se i u Harisovoj knjizi “Povjeruj u sebe“, koja će uskoro ugledati svjetlo dana. Zanimljivo je da je riječ o knjizi sa “soundtrack-om“, jer je uz knjigu priložen i nosač zvuka, na kojem će se naći 17 Harisovih uglazbljenih pjesama.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem