Nogomet

VIDEO: Navijači Čelika napravili sjajnu atmosferu, klub na korak do ispunjenja glavnog cilja!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pod svjetlošću reflektora u sjajnoj atmosferi trenutno na Bilinom Polju igraju Čelik i Natron iz Maglaja.

Susret Druge lige Centar počeo je u 19 sati, a treba istaći da je na tribinama više od 4.000 navijača.

Navijači Čelika cijelu sezonu pružaju veliku podršku svojim ljubimcima i vjeruju da će naredne sezone njihov klub igrati Prvu ligu FBiH.

Robijaši su prije meča priredili sjajnu koreografiju, a glavni povod je rođendan jedne od podgrupa ove navijačke skupine.

Zeničani su na korak do deblokade glavnog računa, klubu je trenutno potrebno nešto više od 30.000 KM i to će se prema svemu sudeći desiti već u narednim danima.

Navijači su prepoznali sjajan rad Uprave kluba i podržali i ovu akciju.

“U ovom trenutku radim na potpisivanju sporazuma sa svim povjeriocima i radimo na smanjenju obaveza s nekim povjeriocima koji nisu bili korektni u ovom procesu. Najvažnije je da je Grad Zenica ispunio svoju obavezu iz potpisanog Sporazuma i da su sredstva od 500.000 KM operativna. Sredstva za deblokadu računa iznose 530.000 KM, a ovu razliku od 31.000 KM klub će obezbjediti. Nalazimo se pred historijskim trenutkom, dijeli naš od još par koraka od ostvarenja glavnog strateškog cilja ovog Upravnog odbora. Proces je zahtjevan i razgovarali smo sa 39 povjeriocima i to sigurno nije bio lagan posao.

Moramo biti strpljivi još malo da ga okončamo i prevedemo kraju. Obećali smo da ćemo odblokirati račun za vrijeme našeg mandata, račun će biti odblokiran u roku od mjesec dana prema našim procjenama”, kazao je u najavi meča član Upravnog odbora NK Čelik Robert Jonjić.

I generalni direktor Emir Ćerim pozvao je navijače na podršku, što su oni večeras i učinili.

“Zahvaljujem se navijačima Čelika koji su odigrali ključnu ulogu u naplati sredstava od Grada Zenice. Ta sredstva nisu pala s neba, nego su rezultat pritiska na Gradsku upravu i ukazivanje na obavezu Grada po potpisanom Sporazumu. Nadam se da ćemo u budućnosti imati prije svega partnerski odnos sa Gradskom upravom. Naravno moramo zahvaliti i našim sponzorima, partnerima, koji su omogućili nesmetano funkcioniranje kluba. Mi smo obezbjedili sve tekuće obaveze u protekle dvije i po godine, nije bilo lagano, imali smo teške predmete i to ne bi mogli ispuniti bez sponzora i navijača. Zadnji dio slagalice svakako zaslužuju stručni štab i igrači koji imaju zasluge za pozitivnu atmosferu u i oko kluba. Gradimo porodičnu atmosferu oko kluba i svi zajedno trebamo gledati u istom smjeru.

Za malo više od dvije i po godine predanog rada smo uspjeli riješiti probleme koje je ovaj klub pratio u protekle dvije decenije i to momci sa praznih džepova sa tribina kako su nas nazivali pojedinci. Deblokada glavnog računa bit će najveći uspjeh kluba u poslijeratnoj historiji. Za to nas dijeli 30.000 KM od konačnog cilja. Pozivamo navijače u nedjelju da dođu na utakmicu protiv Natrona i da podrže ekipu koja je zaslužila veliku podršku i da rade prave stvari na terenu. Zahvalio bih se našem klupskom advokatu Tariku Hadžimahmutoviću, koji radi potpuno besplatno veliki i ogroman posao za naš klub”, kazao je Ćerim u najavi meča koji je počeo večeras u 19 sati.

NK Čelik trenutno ima 57 bodova, Bosna Visoko ima 50 i utakmicu više.

Kako je već poznato, četiri prvaka četiri Druge lige FBiH igrat će doigravanje za viši rang.

Autor: D. Kurbegović/sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno