Nogomet

Visoka domaća pobjeda juniora i poraz omladinaca zeničke Fortune nad Krivajom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Visoka domaća pobjeda juniora i poraz omladinaca zeničke Fortune nad Krivajom- Omladinska liga BiH, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti;

Danas je odigrano nekoliko utakmica 23.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2022/2023, u kojoj nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice.

U 23.kolu kadeti i juniori zeničke Fortune bili su danas, 22.4.2023.godine, domaćini svojim vršnjacima iz ekipe NK Krivaja iz Zavidovića i ostvarili su jednu visoku pobjedu i jedan domaći poraz. Sa utakmice kadeta donosimo i foto galeriju.

Utakmice su odigrane na „B“ terenu sa umjetnom travom na Kamberovića polju u Zenici, po sunčanom vremenu, +13*C, pred oko 30-ak gledalaca.

Službena lica su bila: Elvir Hamzić -Sarajevo (glavni sudija na utakmici kadeta), Senad Heljić -Sarajevo (glavni sudija na utakmici juniora), sudija A2 Hadis Katica (Ilidža), delegat je bio Boris Pejić iz Ilijaša.

Rezultati  omladinskih selekcija Fortune:

JUNIORI (Glavni trener Mahir Karić, predstavnik kluba Mersid Bureković)

ZENICA: NK FORTUNA – NK KRIVAJA 7:1 (2:0);

Golove za juniore Fortune postigli: Enis Ismić (3x) u 7′, 43′ i 62′, Anes Novalić u 61′, Nedim Čančar u 64′, Edvin Oruč u 77′ i Abaz Ajdin u 79′ iz penala, a jedini gol za Krivaju postigao je Nedim Selimović u 68′.

Nakon današnje visoke pobjede juniori Fortune su na bilansu od deset pobjeda, dva remija i 11 poraza, 32 boda, gol razlika 61:47, osmo mjesto na tabeli.

KADETI (Glavni trener Armin Beganović);

ZENICA: NK FORTUNA – NK KRIVAJA 0:2 (0:2);

Strijelci za kadete Krivaje su bili Nedim Čamdžić u 13′ i Hanan Sojkić u 21′;

Nakon današnjeg poraza kadeti Fortune su na bilansu od sedam pobjeda, pet remija i 11 poraza, 26 bodova, gol razlika 35:34, 11.mjesto na tabeli.

U narednom 24.kolu juniori i kadeti Fortune gostuju kod ekipe NK Iskra iz Bugojna, dok su omladinci NK Čelik domaćini ekipi NK Romari iz Viteza u derbiju kola,

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno