Nogomet

FOTO: Eurogol Arežine za pobjedu Čelika protiv Natrona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika i Natrona iz Maglaja večeras su na stadionu Bilino polje odigrali posljednji meč 23. kola Druge lige FBiH, grupa „Centar“.

U lijepom ambijentu pred oko 4.000 gledatelja pobjedu je slavila ekipa Čelika rezultatom 1:0, te su ostali suvereni lideri na tabeli sa 10 bodova razlike u odnosu na konkurente.

Nakon prošlosedmične pobjede u gostima 0:1 protiv najvećeg konkurenta ekipe Famosa, crno-crveni su danas dočekali ekipu Natrona, koja se pod rukovodstvom nekadašnjeg igrača Čelika i Sarajeva, Damira Hadžića pokazala kao veoma korektna i tvrda ekipa. Uz veliku podršku s tribina već od samog početka redale su se prilike pred golom gostujućeg golmana Jaćimovića, koji je danas odlično branio. Osim sjajnih odbrana gostujućeg golmana, ni sreća nije bila saveznik Zeničana, te je okvir gola spašavao goste iz Maglaja nakon šuteva Karića i Arežine. Prvo poluvrijeme okončano je bez golova rezultatom 0:0.

Već na početku drugog poluvremena, domaći trener uveo je u igru trojicu novih fudbalera, Šijerkića, Mujića i Međuseljca kako bi pokušao da probije čvrst bedem ispred gola kluba iz Maglaja. Upravo je Međuseljac u 63. minuti imao veliku šansu nakon ubacivanja Šijerkića, ali je sa samo par metara u trku šutirao pored gola. U 67. minuti glavni sudija pokazao je na jedanaesterac, nakon što je domaći stoper igrao rukom nakon pokušaja Sivca. Loptu je namjestio Filip Arežina i šutirao veoma loše, odnosno visoko iznad gola. Gosti su mogli kazniti sve promašaje Zeničana u 73. minuti, kada je Belmin Kikić u dva navrata šutirao, a crno-crvene spasio golman Adi Durmo sjajnim intervencijama. Nakon toga, zenička publika sa južne i zapadne strane daje veliku podršku domaćim nogometašima, a Filip Arežina cijeli je stadion digao na noge u 78. minuti eurogolom sa oko 30 metara za vodstvo Čelika rezultatom 1:0. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te su Zeničani slavili tešku, ali potpuno zasluženu pobjedu rezultatom 1:0 protiv veoma tvrde ekipe Natrona iz Maglaja.

Nakon 23. kola na tabeli je vodeći Čelika sa 60 bodova, drugu i treću poziciju dijele Famos i Kolina sa po 50 bodova. Na začelju Azot ima 14 bodova, a Rudar iz Breze 12 bodova na posljednjem mjestu.

U sljedećem kolu Čelik će u goste Rudaru iz Breze, dok će tim Natrona na svome terenu dočekati tim Azota.

Autor: D. Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno