Zenica

VIDEO: Napreduju radovi na izgradnji Novog kompleksa bazena u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Posljednjih mjeseci prostor Gradskih bazena u Zenici je veliko gradilište i poprište jednog od najvećih infrastrukturnih projekata posljednjih godina u Zenici.

Sinoć je na gradilište dopremljena čelična konstrukcija za bazene u režiji zeničke kompanije Grading KGM Zenica. Zbog gabarita same konstrukcije, saobraćaj je bio privremeno obustavljen, a kako izgleda sama konstrukcija, te trenutno gradilište možete pogledati u videozapisu.

Investitor u izgradnju kompleksa bazena u Zenici su Grad Zenica, Zeničko-dobojski kanton i FBiH.

Izvođač radova je konzorcij Almy gradnja d.o.o. Zenica i AREL d.o.o. Zenica, dok je nadzor nad radovima JP za prostorno planiranje i uređenje Grada Zenica.

Planirani rok izvođenja radova prve faze je 12 mjeseci, a radovi su započeli u augustu.

Prva faza podrazumijeva zemljane, armirano-betonske, građevinske, zidarske radove te natkrivanje objekta. a ukupna vrijednost građevinskih radova na izgradnji I faze objekta iznosi 10.502.214,75 KM.

Zatvoreni olimpijski bazen bit će dimenzija 50×25 metara, a drugi bazen u sklopu tog kompleksa bit će dimenzija 25×12,5 metara. Ovaj kompleks će sadržavati i tribine, svlačionice, fitness…

Objekat je namijenjen za trening takmičara plivača i vaterpolista, za trening sportista koji se bave drugim sportovima, za obuku neplivača i mlađih uzrasta u plivanju, za invalidne osobe, te za građane Zenice i šireg područja za rekreaciju.

Pored zatvorenog olimpijskog bazena i malog bazena za rasplivavanje, standardi takmičarskog sporta iziskuju i izgradnju adekvatnog broja parking mjesta uz bazen, za osobna vozila i autobuse, što je također predviđeno projektnim rješenjem uz rješavanje saobraćaja u neposrednoj blizini.

Prva faza izgradnje objekta, prema riječima izvođača radova ide planiranom dinamikom, a ono što vrijedi napomenuti da na izgradnji rade dvije domaće, zeničke kompanije, Almy gradnja i AREL.

Procijenjena vrijednost kompletne izgradnje objekta zatvorenog bazena je 20 miliona KM, a planirano vrijeme izgradnje objekta je 24 mjeseca.

U nastavku možete pogledati kako trenutno izgleda gradilište, dok na linku možete pogledati kako bi sve to trebalo da izgleda nakon završetka radova.

VIDEO+FOTO: Kako bi trebao izgledati novi kompleks bazena u Zenici



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno