Rekreacija

VIDEO: Na ovom linku UŽIVO od 17 sati prijenos revijalnog meča Master Bosna-Turska sa Bilinog polja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prijateljska utakmica povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine biće odigrana u 17 sati na stadionu Bilino polje između veteranske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Turske.

Samir Šibonjić, ministar privrede u Zeničko-dobojskom kantonu i jedan od organizatora ove revijalne utakmice, istakao je da je cilj događaja da se na jedinstven način obilježi dan državnosti Bosne i Hercegovine.

“Mi smo došli na ovu ideju s našim bivšim reprezentativcima i ljudima koji u srcu nose Bosnu i Hercegovinu. Dobro znamo kroz kakvo vrijeme naša domovina prolazi. Mnogi pokušavaju da obezvrijede hiljadugodišnju historiju naše domovine, ali mi nećemo zaboraviti da je Bosna i Hercegovina zemlja na Balkanu koja stoljećima ima najduže nepromijenjene granice svoje teritorije. Dan državnosti nije samo običan dan, to sigurno u srcima svih ljudi koji iskreno vole Bosnu i Hercegovinu budi posebna osjećanja”, kazao je Šibonjić.

Pozvao je sve Bosance i Hercegovine da posjete meč, ponesu državne zastave i zajedno proslave dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Vlatko Glavaš, bivši reprezentativac i kapiten Bosne i Hercegovine, istakao je da je ponosan na državu Bosnu i Hercegovinu.

“Drago mi je da učestvujem u ovakvoj manifestaciji, pogotovo kada je u pitanju naša domovina Bosna i Hercegovina. Ja sam neko ko je ponosan na ono što se zove Bosna i Hercegovina i na ono gdje sam ja rođen u ovoj državi, moja porodica, moji prijatelji, a pogotovo kada imate privilegiju i čast da budete kapiten ove domovine. Drago mi je da ću i sutra predvoditi ove zvijezde u meču protiv Turske”, rekao je Glavaš, dodavši:

“Ima onih koji ne vole ovu zemlju, to znamo, ali ima nas mnogo više koji je volimo. Sutra ćemo im pokazati na ‘Bilinom polju’ da mi možemo i drugačije da organizujemo dan državnosti Bosne i Hercegovine. Poslat ćemo poruku da je Bosne i Hercegovine bilo i prije i da će Bosne i Hercegovine biti i poslije nas.”

Pozvao je građane da dođu na utakmicu sa zastavom Bosne i Hercegovine i da pokažu “onima koji ne vole Bosnu i Hercegovinu, a žive u njoj, da mi nećemo odustati od Bosne i Hercegovine”.

Sponzori manifestacije: Medicalpark, Baumalt, Madi, HASSA, ZADA, Almy transport, Cengiz, Hifa-oil, Hotel Big@, Malak farma, Natron-Hayat i AS Holding.

Revijalna utakmica veteranskih timova iz Bosne i Hercegovine i Turkiye igra se sutra, subota, od 17 sati na stadionu “Bilino polje” u Zenici.

Inicijator i organizator meča je Klub za sport i rekreaciju “Master Bosna”, koji okuplja bivše sportiste, ali i zaljubljenike u fudbal starosti 40 i više godina, iz cijele BiH, a koji je do sada odigrao više od 200 međunarodnih i revijalnih utakmica.

Turkiye Milli Karma (TMVFL), je turska nacionalna asocijacija, u kojoj djeluje stotine veteranskih klubova, kao i nacionalna selekcija.

– Gosti iz Turkiye –

U BiH dolazi najmanje 35 gostiju iz Turkiye, koji će dan uoči meča obići Mostar, Stolac, Počitelj i Sarajevo, a gosti su izrazili posebnu želju da na dan utakmice, odnosno na Dan državnosti BiH, prije samog polaska za Zenicu, posjete i mezar prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića.

Selektor tima BiH za ovu utakmicu biće nekadašnji bh. selektor Nermin Hadžiahmetović, a njegovi pomoćnici Mirsad Kamenjašević i igrač-trener Zajko Karajbić. Za bh. tim bi trebali nastupiti Adis Nurković, Nermin Hrvat, Damir Mujagić, Adnan Behulović, Hasan Mujanović, Nedžmin Begić, Sanel Sokolar, Elvir Rahimić, Vlatko Glavaš, Avdija Vršajević, Amel Tuka, Samir Šibonjić, Nezir Pivić, Izudin Kamberović, Adis Drnda, Jasmin Kalabić, Amel Panjeta, Haris Kaljanac, Enis Cikotić, Dario Damjanović, Džemaludin Muharemović, Kemal Alispahić, Alem Tabaković, Aldin Bjelić, Idris Smailhodžić, Haris Imširović, Šeki Bašić, Senad Brkić, Sanel Jalmanović, Haris Mujanović, Senaid Ibričić, Eldin Mašić, Midhat Džeko, otac napadača reprezentacije BiH Edina Džeke i Fenan Salčinović.

Ulaz će biti besplatan, a organizatori pozivaju građanke i građane Bosne i Hercegovine da dođu na meč i na ovaj način zajedno obilježe Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

LIVE PRIJENOS S BILINOG NA OVOM LINKUStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno