Kultura

VIDEO: Milenko Karović- Oratorij “ZAPIS O ZEMLJI” poklanjamo našoj dragoj BiH i svim njenim građanima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinski hor Zenica priprema za Dan državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembar scenski spektakl – oratorij “ZAPIS O ZEMLJI”.

Program će biti izveden na Trgu Alije Izetbegovića u centru Zenice, u subotu, 25. novembra sa početkom u 20 sati.

Nastupaju solisti Omladinskog hora Sandra Ubiparip, Ajdin Huskić, Ema Đuherić i Arijan Karović. Dirigent je profesor Milenko Karović.

– Pozivamo sve građanke i građane Bosne i Hercegovine da sa nama obilježe Dan državnosti Bosne i Hercegovine i 80 godina ZAVNOBIH-a, poručili su iz Omladinskog hora Zenica.

Zanimljivo, samo tri sata uoči izvedbe u Zenici, na poziv Predsjedništva BiH, jednosatni oratorij “Zapis o Zemlji” biće izveden u 17 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo, tako da će hor doslovno sa scene sarajevskog Narodnog pozorišta preći u autobus, a iz njega na scenu na trgu u Zenici.

Nešto više o samom nastupu i poziv za ovaj veliki događaj uputio je i maestro Milenko Karović:Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno