Biznis

Video: kakve izmjene Zakona o PIO očekujemo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video: kakve izmjene Zakona o PIO očekujemo – Privredna komora Zeničko dobojskog kantona bila je domaćin javne rasprave o nacrtu Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju u Federaciji BiH, na kojoj su predstavnici poslovnog sektora iznijeli svoje primjedbe i prijedloge.

O tome su za Zenicablog govorili Šefkija Botonjić, predsjednik Privredne komore ZDK, koji je naglasio da pažnju treba fokusirati na članove Zakona koji tretiraju naknade i štete usljed invalidnosti, tjelesne onesposobljenosti ili smrti zaposlenika, te Kenan Spahić,pomoćnik resornog federalnog ministra, koji je naglasio da sistemsko rješenje po novom Zakonu podrazumijeva trezorski način poslovanja i budžet Vlade Federacije BiH, kako je planirano, postaje garant isplate penzija do 5. u mjesecu.

Izvršna direktorica kompanije Natron Hayat Maglaj Azema Mulasmajić smatra da službe PIO moraju biti isposobljene da daju sve potrebne podatke. Mora se postići jednostavnost u izračunu penzijskog staža kako bi svaki pojedinac mogao znati kolika će mu biti penzija.Pogledajte videoprilog.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno