Biznis

Nakon oštećenja u Klopču: kritično stanje u ArcelorMittalu, obustavljena proizvodnja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon oštećenja u Klopču: kritično stanje u ArcelorMittalu, obustavljena proizvodnja – Nakon što je došlo do oštećenja plinovoda Sarajevo – Zenica, došlo je u pitanje odvijanje proizvodnog sistema u najvećoj željezari na Balkanu, zeničkom Arcelor Mittalu.

Zenicablog je ranije objavio VIJEST o oštećenju plinovoda, koji ide ka Zenici, te predstavlja žilu kucavicu za zenički AMZ, koji ne može dugo funkcionirati bez dotoka plina.

-Situacija je kritična, obustavljen je proces proizvodnje, privremeno se za održavanje sistema koristi para iz pogona Energetike i drugi unutarnji resursi, da bi se održali vitalni procesi u kompaniji. U stalnom smo kontaktu sa nadležnim u BH Gasu i nadamo se da će situacija biti riješena u naredna 24 sata, rekla je za Zenicablog Dijana Božić Srdanović, portparol ove kompanije.

Duže “odsustvo” plina iz plinovoda može značajno ugroziti nekoliko pogona u AMZ, a njihovo zaustavljanje značilo bi milionsku štetu, ali i ugrožen proces proizvodnje i ugovore o isporuci gotovih proizvoda.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno