Zenica

VIDEO: Članice plesne škole Nour iz Zenice: Unose svjetlost gdje god se pojave

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Članice plesne škole Nour iz Zenice: Unose svjetlost gdje god se pojave – Plesna škola Nour iz Zenice po mnogo čemu je specifična u našoj zemlji.

Ove djevojke rade ono što vole – plešu, zabavljaju se, vježbaju urban dance, urban kids, zumba fitness i orijentalni ples, osvajaju medalje i priznanja na raznim takmičenjima, ali i srca gledalaca. Uz to stignu snimiti poneki spot za pjesme popularnih estradnih umjetnika iz regije.

Break dance

PŠ Nour je osnovana 2007. godine i bila je među prvima u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju učenje orijentalnog plesa. U školi su polaznici imali priliku proširiti svoje plesno znanje o različitim stilovima.

image
SNIMAJU I SPOTOVE

– Prvo je bio orijentalni ples, ali smo s vremenom uveli zumbu fitness a od novembra prošle godine urban dance i urban kids. Imamo velike planove za dalje i mnoštvo ponuda te se nadamo da će nam se pružiti još prilika za velike projekte jer, bili smo uspješni u svemu što smo do sada radili, kazala je Jasenka Bitić-Ramić, instruktor urban dancea i urban kidsa.

Osim nje u klubu kao instruktori rade Amra Smajić, koja je osnivačica škole, Sara Fejzić koja je instruktor zumba fitnessa i Elma Hodžić, instruktorica orijentalnog plesa.

– Plesna škola Nour ima mnogo članova, više od stotinu u ovom momentu, a pored prelijepog druženja, učenja novih stvari i napredovanja u svakom pogledu, naša škola ima veoma talentovane članove i instruktore koje se bave i drugim aktivnostima i umjetnostima, rekla nam je članica Irma Begagić.

image
VELIKA PLESNA PORODICA

Kada je u pitanju orijentalni ples Amra Smajić i Elma Hodžić već 13 godina predstavljaju našu zemlju na takmičenjima u inostranstvu. Uskoro ih očekuje nastup u Beogradu. Polaznici Urban dancea su radili nekoliko spotova sa muzičarima. Jedan od njih je bio za pjesmu “Amnezija” Dare Bubamare.

– Za sada su samo žene u klubu. U planu nam je pokrenuti i break dance zbog muškaraca, objasnila je Jasenka Bitić-Ramić dodavši da su članice kluba kao jedna velika porodica.

Problem sale

Dajana Zilić, koja ima nepunih 17 godina, nam je kazala da joj se svidjelo kako rade u klubu i da je bez razmišljanja došla tu da trenira ples.

– Drugi sam razred Ugostiteljske škole u Zenici. Kao mala sam stalno plesala i nastavila sam da radim ono što volim. Bila sam na raznim takmičenjima i osvajala nagrade, od Zagreba, Mostara, Sarajeva, a možda najznačajnija je bila prvo mjesto prošle godine u oktobru na Svjetskom prvenstvu u modernim plesovima u kategoriji hip-hop, pojasnila je Dajana Zlić.

image
MALA RAJA

Prema njenim riječima dosta je talentovanih mladih plesača koji treniraju u plesnoj školi Nour, a ono što joj je posebno drago da, kako kaže, ima i starijih poput nje. A ona nema ni punih 17 godina…

Najveći problem klubu predstavlja plaćanje sale. Nadaju se da će dobiti podršku od Gradske uprave i da će riješiti i taj problem.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno