Zenica

Potpisan ugovor o pružanju usluga za aplikaciju e-parlament

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potpisan ugovor o pružanju usluga za aplikaciju e-parlament – Danas je u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, nakon sprovedenog postupka javne nabavke, sa firmom „Synergy soft d.o.o. Kakanj“ upriličeno potpisivanje Ugovora o „Pružanju usluga instaliranja, konfigurisanja, tehničke podrške, edukacije i održavanja e-parlament informacionog sistema za pripremu, upravljanje i održavanje sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona“.

Predsjedavajući Skupštine Jasmin Duvnjak naglasio je: “Nakon rekonstrukcije i modernizacije sale Skupštine stvoreni su svi tehnički preduslovi da radimo po sistemu e-parlamenta. Danas smo potpisali Ugovor o pružanju usluga, a već ranije smo u saradnji sa Misijom OSCE-a u BiH osigurali nabavku savremenog softvera. Prelaskom na rad po sistemu e-parlamenta značajno ćemo unaprijediti transparentnost i funkcionalnost u radu, ojačati disciplinu i odgovornost kantonalnih zastupnika. Ubuduće ćemo imati cjelovite evidencije o učešću u raspravama i svakom pojedinačnom glasanju.”

Direktor Synergy soft-a, Alem Zekić, je ovim povodom kazao: „Riječ je o integralnom informacionom servisu koji pokriva sve procese vezane za pripremu, održavanje i analizu sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona. Poslanici će za pristup sistemu koristiti smart uređaje posredstvom kojih će 24 sata dnevno imati dostupnost svim podacima vezanim za sjednice, a u toku održavanja sjednica te uređaje mogu koristiti za glasanje i sve ostale radne aktivnosti koje se poduzimaju.“

Stručna služba Skupštine ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno