Zabava

VIDEO: BUKOVSKEE objavio novu pjesmu “POLAKO…” Gost na pjesmi glumac i voditelj Tarik Filipović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Frontmen rock benda Emir & Frozen Camels Emir Bukovica, pod imenom svog solo muzičkog projekta BUKOWSKEE objavio je novu pjesmu.

Pjesma imena “Polako…” je četvrti BUKOWSKEE single, a kao gost u pjesmi se pojavljuje poznati glumac i voditelj Tarik Filipović.

Autor pjesme Emir Bukovica kaže da je do saradnje sa Filipovićem došlo vrlo spontano:

“Tarik je moj prijatelj koji je medju prvima poslušao prvu verziju ove pjesme i na prvo slušanje mu se jako svidjela. Onda smo nekako zajednički pomislili da bi bilo interesantno kada bi Tarik jedan mali dio svog multitalenta poklonio ovoj mojoj pjesmi. Tako se desila ova možda za neke neobična saradnja, koja me čini izuzetno sretnim i zahvalnim”.
Pjesma “Polako…” je svojevrstan nastavak Emirovih dosadašnjih BUKOWSKEE intimnih priča u kojima autor govori o ljudskim i drugim odnosima, usponima i padovima, svakodnevnim životnim temama.

“Živimo u vremenu instant kulture, vremenu brzine, površnosti, nestrpljenja i neopraštanja. Svi žele sve, preko noći i odmah. Taj način razmišljanja se na žalost uvukao i u medjuljudske odnose, a još tużnije, i u ljubav. Pale se mostovi iza sebe na prvi znak nekog problema. I sve se to radi glasno i na sva zvona. Ova pjesma govori o tome da ne bi bilo loše malo usporiti, malo se utišati i pokazati malo više sabura (strpljenja)”, dodao je Bukovica.

Pjesma “Polako…” snimljena je u studijima “Definition Media” na Floridi i “Long Play” u Sarajevu, dok video spot potpisuje režiser Jasmin Jatić. Glavnu ulogu u spotu dobila je trenutno jedan od najuspješnijih bh. modela Azra Patković.

Video spot u HD formatu može se pogledati na službenom BUKOWSKEE YouTube kanalu, na linku



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno