Ljudi

Preminuo bivši igrač i trener Čelika Zlatko Juričević-Juri

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer je u 60. godini svoga života preminuo bivši golman Rudara, Čelika i turske Karsiyake Zlatko Juričević.

Ovaj Zeničanin svoju karijeru je započeo u Rudaru iz Prijedora, da bi onda prešao u Čelik, gdje je branio punih pet sezona. Svojim sjajnim odbranama dospio je u žižu interesovanja brojnih klubova, a iako je imao veliku želju da pređe u Hajduk, taj transfer nije realizovan i Juričević je svoju karijeru nastavio u turskoj Karsiyaki.

Sjajni čuvar mreže u Turskoj je proveo osam sezona, a koliko je bio kvalitetan i pouzdan golman govori i podatak da je bio i kapiten ekipe koja se tada takmičila u prvoj turskoj ligi. Rekordan podatak leži činjenici da je u svih osam sezona branio svih 90 minuta u svim službenim utakmicama kluba, što zvuči nevjerovatno. Krajem 80-tih godina autobus u kojem je bila cijela seniorska momčad “Karsiyake” je sletio u provaliju, a Juričević je prošao s lakšim ozljedama.

Nakon završetka golmanske karijere, bio je kratko vrijeme trener u omladinskim kategorijama Čelika, da bi onda otišao na Brač i kratko vrijeme bio trener juniora NK “Postira Sardi” i trener golmana i mlađih uzrasnih kategorija u NK “Jadran” iz Supetra.

Izvor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno