Ostali sportovi

VIDEO: Amel Tuka drugi u Madridu, postavio dva nova rekorda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Amel Tuka drugi u Madridu, postavio dva nova rekorda- Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je drugo mjesto u trci na 800 metara koja je održana na mitingu u Madridu.

Srebreni sa posljednjeg Svjetskog prvenstva u ovoj disciplini u današnju trku završio je s vremenom 1:45.95, što je novi rekord Bosne i Hercegovine u dvorani, ali i novi rekord Balkana.

Stari rekord BiH i Balkana na 800 metara postavio je upravo Tuka prije tri godine u belgijskom Gentu, a glasio je 1:46.33 minut.

Brži od Tuke danas je bio samo Španac Marciano Garcia koji je istrčao trku s vremenom 1:45.66, a zanimljivo da je Francuz Pierre-Amboise Bosse utrku istrčao u identičnom vremenu kao i bh. atletičar.

Za Tuku je trka u Madridu bila posljednja provjera pred nastup na Evropskom prvenstvo u dvorani koje će se od 4. do 7. marta održati u poljskom Torunu.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno