Ostali sportovi

FOTO: Odigrana humanitarna utakmica MNK Neimari – Futsal team Tešanj za malog Darisa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Odigrana humanitarna utakmica MNK Neimari – Futsal team Tešanj za malog Darisa – Sinoć, 22.2.2021.godine, u dvorani KŠC “Don Bosco” u Žepču odigrana je humanitarna utakmica za malog Darisa. Utakmica puna emocija, u kojoj je rezultat (3:3) zaista bio u drugom planu, ali i utakmica u kojoj su SVI DO JEDNOG pokazali kako se zajedničkim snagama bori za ispravan cilj. Goran, Mirko, Hadis zajedno za Darisa -, objavili su na svojoj oficijelnoj facebook stranici MNK Neimari iz Zenice.

U klubu MNK Neimari su odlučili da što bolje iskoriste prvenstvenu pauzu. Naime, Neimari su proteklog ponedjeljka, 22. februara 2021.godine, odigrali humanitarnu utakmicu „za malog Darisa“ protiv futsal tima iz Tešnja. Svi koji su željeli da se priključe ovoj humanitarnoj akciji mogli su kupiti kartu po cijeni od 5 KM.

-U našim ranijim objavama smo Vas upoznali da sin od našeg saigrača treba potrebna sredstva za operaciju u Turskoj. Zato su svi kupovinom ulaznice, koja je koštala 5 KM, mogli se “ugraditi” u to dobro djelo.

Utakmica je odigrana protiv naših sportskih prijatelja iz Tešnja, Futsal Team Tešanj, koji su prije nekoliko sedmica osnovali futsal klub. Želimo da im na ovaj način pružimo podršku na njihovom početku, te da im se stavimo na raspolaganje za bilo kakvu pomoć. Utakmici nisu mogli prisustvovati gledaoci zbog pandemije COVID 19. Nadamo se da ste imali razumijevanja za ovo-, saopštili su iz MNK Neimari..

IZ Neimara posebnu zahvalnost upućuju svojim prijateljima iz Tešnja, koji su na svaki mogući način pokazali ljudskost, empatiju, kolegijalnost, borbenost i sve ono što treba da krasi jedan ozbiljan kolektiv. Hvala im na fer i korektnoj igri, na novčanom prilogu koji su donirali, kao i na poklonima za malog Darisa  iz Futsal Team Tešanj.

-Zahvalnost iskazujemo i Upravi KŠC “Don Bosco”, koji su usluge svoje dvorane ustupili BESPLATNO, te se na taj način “ugradili” u ovo dobro djelo. Na kraju jedno veliko HVALA SVIMA onima koji su na bilo koji način učestvovali u svemu ovome. Hvala Vam za svaku kupljenu ulaznicu, za svaki dobrovoljni prilog, za svaku objavu i za sve ono što će malom Darisu pomoći da čuje, te mu tako pored sluha vratiti i osmijeh na lijepo dječije lice. SINOĆ SMO SVI POLOŽILI JEDAN VAŽAN ISPIT LJUDSKOSTI -, kažu ponosno iz MNK Neimari.

E.Imamović

Foto galerija sa MNK Neimari



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno