Rukomet

Velid i Mirsad Čelenka još tri godine u RK Čeliku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uprava Rukometnog kluba Čelik, člana Prve lige Federacije BiH, nastavila je sa intenzivnim aktivnostima produžavanja ugovora sa svim igračima ovog kluba. Većina rukometaša je već stavila svoj potpis za nastavak saradnje sa RK Čelikom. Od dolazaka u Čelik tu je pouzdani i iskusni bek RK Jajca i RK Travnika, povratnik u RK Čelik, Miran Čović. Danas su vjernost klubu produžila braća Velid i Mirsad Čelenka, rođeni zeničani, lijevo krilo i pivotmen ovog kluba.

– Presretni smo što nastaljamo saradnju u svom Čeliku.

Nismo se ni jednog tenutka dvoumili kada nam je predsjednik kluba Pane Škrbić predložio produženje ugovora. Ovdje imamo odične uslove za rad, sjajnu organizaciju i rad Uprave kluba, imamo odličnog trenera Mikija Filipovića i mi nastvaljamo sa radom tamo gdje smo stali u prethodnjoj sezoni – kaže stariji brat Mirsad Čelenka, koji je prošlu polusezonu pauzirao zbog povrede.

Mlađi brat Velid za naš prortal kaže:

– Dobro smo kao tim igrali proteklu sezonu. Bili smo gotovo čitavu sezonu na čelu tabele Prve lige F BiH, a onda nas je u bukvalno zadnjem kolu RK Kakanj prestigao za jedan bod, pa smo ,,pali” na drugo mjesto. Imamo dobar tim i dobru igru bez obzira na odlazak dva igrača, i samo trebamo nastaviti sa odličnim radom i rezultati neće izostati. Želim da kažem i to da nam Rukometni klub Čelik ne duguje ni jedne marke stipendija – ističe Velid Čelenka.

Pored Mirsada i Velida Čelenke, ugovore su nakon jednogodišnjeg igranja za Čelik prvi put potpisali i mladi Zeničani Ahmet Kačamaković i Eldar Zukić, koji su zeničke rukometne nade i imaju, kao i Velid Čelenka, tek po 16 godina.

Do sada je ugovor vjernosti za RK Čeliku potpisalo 15 igrača prvog tima. Ispisnice su dobili Ante Dragićević (RK Sloboda Tuzla) i Muaz Kusić (RK Gradačac). Takođe, jedan od najvjernijih i najstarijh igrača RK Čelika, Dženan Hodžić, zbog prelaska sa poslom u Banja Luku, privremeno će zamrznuti svoj status golmana u Klubu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno