Rukomet

Počele pripreme RK Čelik za novu sezonu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na raspolaganju 21 igrač

• Saradnja sa RK Sloboda i RK Kakanj
• Novi igrači Miran Čović i Malik Delić
• Novi kapiten tima Mevludin Čehajić, a zamjenik Danijel Jurić

U RK Čeliku je održan uobičajeni tradicionalni sastanak i prozivka igrača za novu sezonu, gdje je prezentirano ono s čime klub raspolaže u ovom trenutku, i šta su dalji planovi i ciljevi. Na početku sastanka obratio se Pane Škrbić:

– Nećemo sada ponavljati činjenice šta i kako nam se desilo posljednjih nekoliko kola prošlog prvenstva, gdje smo gotovo čitavo prvenstvo bili na čelu tabele, da bi na kraju RK Kakanj bio prvi, a mi drugi na tabeli. To se desilo, RK Kakanj je premijerligaš i mi im čestitamo. Svako od nas – Uprava, igrači, treneri, su kritički analizirali kako dalje. Prošla sezona je prošlost i mi se okrećemo budućnosti – rekao je Škrbić.

Novi igrači: Čović i Delić

Na sastanku je rečeno da u odnosu na prethodnu sezonu, RK Čelik ima tri odlaska i dva dolaska novih igrača.

– Otišla su tri, a došla dva nova igrača. U tuzlansku Slobodu je otišao Ante Dragičević, u RK Gradačac Muaz Kusić, a u Školu Čelik Junior Faris Mrako. U dolascima imamo našeg bivšeg igrača, iskusnog Mirana Čovića, koji dolazi iz RK Jajca, i desno krilo Malik Delić, koji dolazi iz RK Škole Čelik Junior. I pored nedovoljne podrške Grada imamo dobre uslove za start u novom prvenstvu – rečeno je na početku sastanka igrača, Uprave i stručnog štaba RK Čelika.

Saradnja sa RK Slobodom i RK Kaknjem

– Naša strategija kao kluba je saradnja sa ostalim, posebno pozitivnim rukometnim sredinama. U Zenici je održan sastanak sa predsjednikom Harisom Veispahićem i njegovim saradnicima iz RK Kaknja. Dogovorena je saradnja sa jednim od najjačih rukometnih klubova u BiH – RK Slobodom Tuzla. Plod te saradnje je da će tri igrača RK Slobode Tuzla po dogovoru i ugovoru dva kluba na dvojnu registraciju nastupati i za RK Čelik. To su mladi i izuzetno talentovani Muharem Milkunić, srednji bek, Bakir Pirić, lijevi bek, te golman Admir Hadrović. Oni su igrači RK Slobode, ali će nastupati i za RK Čelik – kazano je na sastanku  RK Čelika.

Ciljevi: dobra i prepoznatljiva igra

Predsjednik Pane Škrbić, trener Miki Filipović i novi kapiten tima Mevludin Čehajić su, obraćajući se skupu konstatovali:
– Najveće pojačanje RK Čelika za novu sezonu su igrači koji su ostali vjerni i odani klubu te produžili ugovore sa RK Čelikom, i pored niz ponuda koju su imali od premijerligaških ekipa.

S vama mi imamo dovoljno znanja, sposobnosti, organizacionih i stručnih kvaliteta, volje i želje, imamo snage, uslove za rad, da volimo da gradimo bolju, snažniju, jaču, bržu i na terenu beskompromisnu ekipu – rečeno je na sastanku.

O ciljevima kluba govorio je predsjednik Kluba, Pane Škrbić:

– Za razliku od ranijih godina, mi ne stavljamo u prvi plan cilj Premijer ligu BiH, što ne znači da to ne želimo. Prioritet je dalja konsolidacija Kluba, dobar, sjajan, prepoznatljiv, borbeni RK Čelik, a iz dobrih igara na terenu će proizaći i dobri rezultati. To je stav Uprave kluba, trenera i igrača – rekao je Pane Škrbić.
Na sastanku je takođe konstatovano da je jedan od najvećih i najvažnijih ciljeva Kluba – razvoj vlastite rukometne škole, koja je besplatna i koja je obnovljena prije četiri godine, gdje je cilj da za narednih godinu dana vlastita škola RK Čelika ima 100 polaznika. Oslonac u radu za grupu polaznika škole biće igrači prvog tima: Adnan Sumbuljević, Tarik Kubat, Faris Rujanac i Mevludin Čehajić.

Čestitke Juriću i Sumbuljeviću

Prije same prozivke igrača u RK Čeliku je priređena i mala svečanost i uručeni prigodni pokloni – Danijelu Juriću, koji je nedavno sklopio brak sa izabranicom Deborom, te Adnanu Sumbuljeviću, koji je nedavno diplomirao na Saobraćajnom fakultetu i postao saobraćajni inženjer.
Zatim je prozvano 18 igrača RK Čelika plus tri igrača RK Slobode koji su pridodati za nastupe u RK Čeliku.
Za narednu sezonu kapiten RK Čelika je Mevludin Čehajić, a zamjenik kapitena Danijel Jurić.

Turnir i pretplatničke karte

Od ostalih pitanja na sastanku sa igračima RK Čelika je govoreno o pripremama za naredni, 9. po redu turnir ZAIM KOBILICA, koji će biti održan 3. septembra (učesnici su RK Čelik, ORK Bosna Sarajevo, RK Kakanj, a za četvrtog učesnika konkurišu jedan od crnogorskih prvoligaša, zatim RK Crvena Zvezda iz Beograda i RK Crvenka.

Na sastanku je još rečeno i sljedeće:

• Da su od 22. do 24. avgusta zakazani obavezni sistematski pregledi svih igrača u Kantonalnom zdravstvenom zavodu Zenica,
• Da će svi igrači biti ponovo osigurani od osiguravajuće kuće Aura osiguranje Zenica,
• Da su štampane pretplatničke, odnosno članske karte za narednu sezonu, po cijenama od 30, 50 i 100 KM, koje pored članstva obezbjeđuju besplatan ulaz za sve utakmice RK Čelika. Ovaj projekat vodi sekretar kluba Selvir Mehmedović, a pozvani su svi prijatelji RK Čelika da kupe novu godišnju kartu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno