Rukomet

Sastanak trenera Filipovića sa Upravom RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Na sastanku trenera Mikija Filipovića sa Upravom RK Čelik na čelu sa predsjednikom Kluba Panetom Škrbićem, analiziran je dosadašnji rad Kluba i dogovoren detaljan plan daljeg rada i saradnje.
– Raduje me da nije došlo do osipanja tima nakon završetka prethodne sezone. Iz Kluba su otišli jedino Ante Dragičević u RK Sloboda iz Tuzle i Muaz Kusić u RK Gradačac. Zadržavanjem kostura tima na okupu u odnosu na prošlu sezonu daje nam mogućnost da nastavimo sa ozbiljnim radom i stvaranjem čvrstog, jakog, novog i modernog RK Čelik, jer smo u protekloj sezoni udarili solidne temelje jednoj novoj mladoj ekipi. Tako sada imamo solidnu ekipu, sastvljenu od mladih talentovanih gotovo isključivo domaćih igrača. Zato nastavljamo sa radom tamo gdje smo stali – kaže za naš portal nakon sastanka sa Upravom kluba trener Miki Filipović.

Titulu izgubili u finišu

Filipović ističe da je RK Čelik sticajem okolnosti titulu prvaka Prve lige F BiH i plasman u Premijer ligu BiH izgubio u samom finišu prvenstva.
– Jedini pravi konkurent u borbi za prvaka Lige nam je bio RK Jajce, koje je možda imalo i ponajbolju ekipu. Na samom kraju prvenstva, sticajem različitih okolnosti, pojavio se RK Kakanj, koji nam je praktično u finišu prvenstva preuzeo titulu. Da smo utakmicu u Kaknju izgubii samo sa šest golova razlike, kao što nismo, mi bi sada bili u Premijer ligi BiH. Znači, jedino ozbiljni konkurenti za prvo mjesto su bili mi i RK Jajce. Kada smo pobijedili jajčane u prvom kolu u proljetnom prvenstvu na njihovom terenu, mi smo RK Jajce uzdrmali i praktično gotovo do samog kraja bili na čelu tabele. Na kraju, RK Kakanj je bukvalno u zadnjem kolu preuzima vrh tabele, a mi smo drugi na tabeli. I to je istina. To što neki kvazi i lažni novinari pišu druge priče – to je drugo pitanje i to je do njih. Ne krivim ja nikog drugog zato što nismo izdržali pritisak do kraja, mada je jasno kao dan da smo se na kraju malo uljuljakali nizom pobjeda i proglasili kraj prije kraja, ali i da nismo imali nikakvu podršku Grada – istče Filipović.

Pripreme počinju 10. avgusta

Na sastanku Uprave Kluba i trenera je dogovoreno da pripreme za novu sezonu u Prvoj ligi FBiH počnu 10. avgusta.
– Pripreme za novo prvenstvo ćemo početi 10. avgusta u Zenici. Nekoliko igrača – studenata mi se javilo da zbog ispita na fakultetima u julskom roku nisu imali odmor, pa će tek sada na More. Da bi na počeku priprema bili svi igrači na okupu, dogovorili smo se da pripeme počnu 10. avgusta – kaže Filipović.
Trener Miki Filipović na raspolaganju za novo prvenstvo ima tenutno 18 igrača. U odnosu na prethodno prevstvo novajlija u ekipi je jedino bek Miran Čović, koji dolazi iz RK Jajce, a ranije je nastupao i za RK Čelik, te Adi Mešinović koji se vratio sa školovanja u Policijskoj akademiji.
– To je dovoljno igrača za start u prvenstvu. Neću insitirati na pojačanjima. Dobro bi nam došao jedan ljevoruki igrač, obzirom da su otišla dva ljevaka iz kluba. A ako to i ne bude – nema problema – govori Miki Filipoviić.

Turnir 1. septembra

Trener Miki Filipović je obradovan da je Stručni štab prve ekipe u odnosu na prethodnu sezonu pojačan sa dva mlada trenera, njegova pomoćnika, dosadašnja igrača Čelika: Amara Kobiica i Adnanom Begagić.
– To su dobri momci, koji znaju rukomet. I dobro je da RK Čelik priprema vlastiti trenerski podmladak na duže staze – ističe Filipović, koji kaže da je planirao odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica, ali da će glavni test za ekipu biti na tradicionalnom rukometnom turniru Zaim Kobilica, 1. septembra.
Da dodmo da će na ovogodišnjem turniru učestvavati sarajevska RK Bosna, RK Jajce i Čelik, a za učesnike izvan BiH uspostavljeni su kontakti sa nekoliko ekipa iz Crne Gore, Srbije i Slovenije.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno