Sudske klupe

Velagić u pritvoru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mjesec nakon stravičnog ubistva dječaka Ajnura Smole – Očuh Semir Velagić u pritvoru, Tužilaštvo priprema optužnicu – Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona zatražilo je od Općinskog suda u Kaknju produženje pritvora za Semira Velagića (26) iz Gornje Slapnice kod Kaknja, osumnjičenog da je svom dvoipogodišnjem pastorku Ajnuru Smoli nanio teške povrede kojima je nesretni dječak podlegao u zeničkoj bolnici. Velagić je uhapšen 7. novembra i određen mu je jednomjesečni pritvor.

Detalji ovog stravičnog zločina, koji se dogodio 4. novembra, otkriveni su tek kada su ljekari Kantonalne bolnice Zenica prijavili policiji sumnjive povrede kod dječaka. Ajnurova majka, Velagićeva nevjenčana supruga Nejra Smolo, nakon hapšenja i tokom istrage branila je postupak svog muža.

Majka i očuh su, čak, tvrdili da je dječak povrede zadobio “prilikom pada na betonsku podlogu u dvorištu kuće u kojoj žive”. Dan kasnije dijete je umrlo, a ljekari su obavijestili policiju da povrede koje dječak ima ne ukazuju na pad tokom igre već na višestruke udarce. To su na kraju potvrdili i ukućani, a očuh je svoj postupak “branio” rečenicama da je “dječaka samo bacio na fotelju, jer je plakao”!

Kako je za “Avaz” potvrdila Azra Isaković, stručni saradnik u Tužilaštvu ZDK, zatraženo je produženje pritvora za još dva mjeseca, a u toku su istražne radnje, vještačenja i priprema optužnice. Semir Velagić, prema informacijama koje smo dobili na terenu, i ranije je prijavljivan zbog nasilja u porodici. No, kako nezvanično saznajemo, za ta djela nije procesuiran jer, navodno, njegova bivša supruga nije htjela svjedočiti. U Centru za socijalni rad u Kaknju nisu imali otvoren “dosje Velagić”.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno