Sudske klupe

Uhapšen još jedan policajac

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pripadnici Odjeljenja za privredni kriminal Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo prekjučer su u 10 sati uhapsili pripadnika Policijske stanice Stari Grad Nijama Stupara (32) iz Zenice, gdje je i nastanjen, zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlasti i primanje dara i drugih oblika koristi.

Kako “Avaz” saznaje, policajac Stupar reketirao je prosjakinju Sanelu Bacu. Ona je svakog dana morala uplaćivati po 20 maraka na Stuparov račun za internetsko klađenje.

Budući da je reketiranje trajalo duže vrijeme, Baca je odlučila sakupiti sve odreske od tiketa i prijaviti Stupara policiji.

Baca je, inače, postala poznata javnosti 2011. godine, kada je u emisiji “Slučajevi X” na Hayat TV-u prikazan snimak amputacije njene noge zbog problema koje je imala s drogom.

Nakon završene kriminalističke obrade, Stupar je, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno