Sudske klupe

Policajcu Arnautu određen pritvor

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dežurna sutkinja za prethodni postupak Sonja Radošević, odredila je jednomjesečni pritvor protiv osumnjičenog Admira Arnauta, zaposlenika MUP-a ZDK-a, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivčno djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja u sticaju sa krivičnim djelima odavanje službene tajne i neprijavljivanje krivičnog djela ili učinioca.

Razmatrajući prijedlog za određivanje pritvora Općtinski sud u Zenici je našao da postoje pritvorski razlozi propisani Zakonom o krivičnom postupku FBIH, odnosno da su iz do sada prikupljenih dokaza ispunjeni materijalni i formalni uslovi za određivanje pritvora.

– Pored postojanja osnovane sumnje, kao višeg stepena sumnje da je osumnjičeni počinio krivična djela za koja se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, utvrđeno je da postoji osnovana bojazan da će osumnjičeni ukoliko bi bio pušten na slobodu uticati na svjedoke; ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo, jer je osumnjičeni kontinuirano kroz duži vremenski period vršio krivična djela koja mu se stavljaju na teret, navodi se u saopštenju iz Općinskog suda Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno