Politika

Većina u Skupštini ZDK-a gubi tri glasa? – Nije samo Kapković nezadovoljan…!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je Bosanskohercegovačku inicijativu – Kasumović Fuad napustio Alen Kapković, koji će ubuduće djelovati kao samostalni zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, aktuelna većina nije ugrožena, ali bi mogla biti ako bude novih odlazaka.

Oslobođenje saznaje da su nezadovoljstvo izrazile Amela Granić i Naida Delibašić-Alagić iz BHI-KF, te da postoji mogućnost da se i one proglase samostalnim zastupnicama. U tom slučaju bi stranka koja je imala najviše zastupnika u većini – pet, dobila poziciju premijera Vlade i ministra za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, ostala na svega dvije ruke u Skupštini.

SDP bi imao pet zastupnika i želio preuzeti liderstvo u ZDK-u. Međutim, bez ulaska u vlast SDA, koja ima 11 zastupnika, ne bi mogao formirati novu većinu. A dio zastupnika drugih stranaka u vlasti protivi se ulasku SDA.

U narednim danima, do svečane sjednice Skupštine 29. augusta, na Dan Kantona, biće razgovora partnera u vlasti. Umjesto mjestima u Vladi, vjerovatno će se trgovati nekim direktorskim pozicijama, poput one u Kazneno-popravnom zavodu Zenica.
– Očekujemo sastanak i razgovor sa koalicionim partnerima o posljednjim političkim dešavanjima, izjavio je Harun Čolić, predsjednik Kluba NiP-a u Skupštini ZDK-a.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno