Politika

Saopćenje: Gradonačelnik Kasumović sa 50.000 KM podržao projekte 12 udruženja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je danas ugovore sa 12 udruženja iz Zenice, a koji su aplicirali i ispunili uvjete za projekte koji su u vezi sa zaštitom okoliša. Ovo je još jedna u nizu potvrda apsolutne podrške Gradske uprave Zenica na čelu sa gradonačelnikom Kasumovićem udruženjima i nevladinom sektoru.

Za ovu namjenu izdvojeno je blizu 50.000 KM, a prema riječima gradonačelnika Kasumovića u svakom pogledu nastoji podržavati sve organizacije na području Zenice.

“Iako sam zatekao maksimalno zadužen grad, uspio sam vraitit pola dugova, realizirati i započeti brojne projekte bez da sam zadužio građane i njihovu djecu jednu marku. Uradili smo projekt kojim smo riješili višedecenijski problem grijanja, počinje gradnja olimpijskog bazena bez kojeg je Zenica bila godinama, krenuli smo sa izgradnjom nove zgrade Hitne pomoći, mijenjamo i krov na pozorištu. I ovo potpisivanje pokazatelj je da se trudim vaš novac kojim upravljam ravnomjerno raspodijeliti, a u skladu sa procjenom Komisije. Vaši projekti i programi koje ste prijavili su super, a ako nekome bude nedostajalo sredstava mi ćemo i tu nastojati da vam pomognemo da ih uspješno završite”, poručio je gradonačelnik Kasumović.

Predstavnici udruženja koji su prisustvovali potpisivanju izrazili su neizmjernu zahvalnost gradonačelniku i Gradskoj upravi Zenica što su i ove godine prepoznali važnost projekata sa kojima su aplicirali i odlučili ih podržati, navodi se u saopćenju Gradske uprave Grada Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno