Košarka

Večeras svi u Arenu: Duletovi Zmajevi žele se revanširati Bosnićevoj Švedskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kao što smo RANIJE OBJAVILI, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20 sati u Areni Zenica igra susret četvrtog kola pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.
Nakon dvije vezane pobjede na domaćem terenu protiv Slovačke (84:71) i Armenije (98:85), jasno je da žele nastaviti svoj pobjednički niz. Naši reprezentativci preuzeli su lidersku poziciju u grupi A. Večeras će imati priliku da se učvrste na poziciji broj 1, ali i da se revanširaju Šveđanima za poraz na otvaranju pretkvalifikacija. Naša selekcija jedini poraz u dosadašnjem dijelu pretkvalifikacija doživjela je upravo protiv Švedske u prvom kolu kada je ova ekipa slavila sa 81:73. Jasno je da naši košarkaši žele večeras u zeničnoj Areni da se revanširaju Šveđanima za poraz u prvom meču i sigurno je da im neće faliti motiva.

Selektor naše košarkaške reprezentacije Duško Vujošević na jučerašnjem pressu je istakao kako je svaki meč značajan, a da će prvi u grupi biti onaj ko napravi prvu pobjedu na gostujućem terenu.
– Znamo da je svaki meč jako značajan. Sve ekipe koje su igrale na domaćem terenu dobijale su utakmice. Švedska ima ozbiljan sastav i igrače koji igraju u profi evropskoj košarci. Za naš tim su ozbiljan protivnik i važnost utakmice je teret koji moramo znati artikulisati. Iz Švedske imaju tačne informacije o našem kvalitetu. Znamo i mi njihove karakteristike, ali ono što će odlučiti utakmicu bit će želja i borbenost na terenu. Moramo igrati jaku odbranu, kako bi imali dobre kontranapade –, rekao je, pored ostalog, selektor Duško Vujošević.
Selektor Vujošević je pozvao sve ljubitelje košarke iz Zenice i ostalih bh. gradova da ispune Arenu i budu uz reprezentaciju u ovom jako bitnom momentu.

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Švedske igra se večeras od 20 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici. Sigurno je da će naši momci trebati ponovo veliku podršku od navijača i poručili su da ne sumnjaju da će Arena večeras biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno