Košarka

Švedska ima ozbiljan i jak sastav – ispraviti greške iz prvog meča

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u Hotelu Zenica košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine održala konferenciju za novinare pred subotnju utakmicu pretkvalifikacija protiv selekcije Švedske, a selektor naše reprezentacije i igrači uvjereni su da će uz podršku publike upisati još jednu pobjedu.

Nakon pobjeda nad Slovačkom (84:71) i Armenijom (98:85) u Sarajevu, u Zenici će naši košarkaši odmjeriti snage sa Švedskom, od koje su poraženi u prvom kolu pretkvalifikacija u Švedskoj (73:81).

Selektor naše košarkaške reprezentacije Duško Vujošević istakao je kako je svaki meč značajan, a da će prvi u grupi biti onaj ko napravi prvu pobjedu na gostujućem terenu.
– Znamo da je svaki meč jako značajan. Sve ekipe koje su igrale na domaćem terenu dobijale su utakmice. Švedska ima ozbiljan sastav i igrače koji igraju u profi evropskoj košarci. Za naš tim su ozbiljan protivnik i važnost utakmice je teret koji moramo znati artikulisati. Iz Švedske imaju tačne informacije o našem kvalitetu. Znamo i mi njihove karakteristike, ali ono što će odlučiti utakmicu bit će želja i borbenost na terenu. Moramo igrati jaku odbranu kako bi imali dobre kontranapade –, rekao je, pored ostalog, selektor Duško Vujošević.
Blaga prednost Šveđana je, prema Vujoševićevim riječima, to što poznaju našu reprezentaciju s obzirom na to da ih trenira čovjek iz Sarajeva, Vedran Bosnić.
Selektor Vujošević je pozvao sve ljubitelje košarke iz Zenice i ostalih bh. gradova da ispune Arenu i budu uz reprezentaciju u ovom jako bitnom momentu.

Jedan od naših najboljih košarkaša Alex Renfroe je optimista i izjavio je kako će sutra protiv Švedske ispuniti sve nedostatke koje su pokazali u prvoj utakmici.
-Igrat ćemo protiv protivnika protiv kojeg smo imali, do sada, problema u gostima. Očekujemo da ćemo dokazati da naša prva utakmica nije bila najbolja i da ćemo sutra odigrati puno bolje. Igramo na domaćem terenu i to je naša prednost. Ako želimo da se kvalifikujemo ovo je ključna utakmica-, rekao je Renfroe.
Inače, Alexu Renfrou ovo će biti oproštajna utakmica od bh. publike, jer nakon ovih kvalifikacija završava reprezentativnu karijeru.

Almir Hasandić je u Skenderiji protiv Armenije nekoliko puta dizao publiku na noge.
– Sve je na nama sutra. Moramo bit maksimalno skoncentrisani. Ovo je naša prilika da uz publiku, kao dodatnog igrača, dođemo do pobjede – kazao je Hasandić.
U bh. timu nema ozbiljnijih povreda i svi su spremni za subotnji meč.

E.Imamović – Foto Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno