Košarka

Pobjeda bh. kadeta nad Slovačkom na EP u Sofiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U trećem kolu takmičenja u grupama kadetska košarkaška reprezentacija BiH (U16) pobijedila je Slovačku rezultatom na Evropskom prvenstvu B divizije u Sofiji (Bugarska).
Rezultat: BiH – Slovačka 76:69 (21:24), (18:19), (18:11), (19:15);

Sastav bh reprezentacije, strijelci:
Timur Krupalija 7, Mirza Kusturica 5, Đorđe Topolović 17, Ante Kovač, Harun Huseinspahić 2, Haris Dedajić 16, Ognjen Marković, Mihailo Nešković 2, Alija Islamović, Deni Radak 9, Kosta Kondić 13, Nikola Mičić 5. (Selektor Dejan Bodiroga, asistent Bilal Kulelija);

Kadeti BiH su, uz dosta muke, pobjedili svoje vršnjake iz Slovačke u 3.kolu i tako zabilježili drugu pobjedu na EP. Slovaci su dobrim dijelom današnje utakmice imali prednost, ali naš tim je do druge pobjede došao zahvaljujući preokretu u drugom poluvremenu. Nakon prve četvrtine Slovačka je vodila 21:24, a na poluvremenu 39:43. Nakon treće četvrtine rezultat je bio 57:54 za BiH.
Nastavila je naša selekcija s boljom igrom i u posljednjoj četvrtini. Iako su Slovaci konstantno prijetili, BiH je uspjela da prelomi meč u svoju korist i da dođe do važne pobjede u borbi za četvrtfinale EP, za konačnih 76:69 za naše kadete.
Đorđe Topolović je predvodio našu selekciju sa 17 poena, Haris Dedajić (16), te Kosta Kondić (13) poena. Kod Slovaka najefikasniji je bio Horvath sa 17 poena..

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno