Košarka

Večeras košarkašice Čelika gostuju kod ekipe KK „Leotar 03“ u Trebinju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkašice KŽK Čelik večeras gostuju u Trebinju kod ekipe KK „Leotar 03“ uokviru Prvenstva BIH za žene. Radi se o zaostaloj utakmici iz 12.kola takmičenja.

Utakmica je na rasporedu danas 07.2.2022.godine od 19,15 sati u SD „Miloš Srdić# u Trebinju.

U izjavi pred ovu utakmicu u Trebinju trener KŽK Čelik, Armel Mujaković, za Zenicablog je kazao da putuju kompletni i povoljnog zdravstvenog biltena. Pokušat će da odigraju dobru utakmicu i da se nadaju povoljnom ishodu u Trebinju.

U tekuću sezonu u zeničkom ligašu ušli su sa skromnim ambicijama i sa vrlo mladom ekipom. KŽK Čelik ima prosjek ispod 18 godina i jedan su od najmlađih timova u ligi.

Osnovni cilj u ovoj sezoni je stvaranje kvalitetnog tima i sticanje iskustva  kroz takmičenje za neku od narednih sezona u kojima bi se borili za vrh tabele.

Jesenas u Zenici, u susretu ovih ekipa, slavio je Čelik rezultatom 85:66.

Na čelu nepotpune tabele, trenutno, je ekipa Orlovi sa 26 bodova i bez poraza, druga je ekipa RMU Banovići sa 23, treći Play Off sa 21, četvrti Lavovi sa 21, peti Čelik sa 19 (utakmica manje) i t.d.

Na začelju je Igman sa 11 i Mladi Krajišnik sa 13 bodova.

Inače, zbog nepovoljne epidemiološke situacije sa koronavirusom odgođeno je nekoliko utakmica iz prethodnih kola i to utakmice: Play Off – Mladi Krajišnik iz 11.kola, Igman – Mladi Krajišnik i „Leotar 03“- Čelik iz 12.kola, te Mladi Krajišnik – „Leotar 03“ iz 13.kola.

U toku je, nakon 14.kola, pauza u prvenstvu zbog nastupa ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine od 10.februara 2022.godine na kvalifikacionom turniru u japanskoj Osaki, gdje će imati priliku izboriti historijski nastup na Svjetskom prvenstvu.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno