Košarka

KSBiH predstavio ekipu: Ovo je 12 Zmajica koje će braniti boje BiH u Osaki

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ženska košarkaška reprezentacija doputovala je u japansku Osaku, grad u kojem će se u narednim danima održati kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo u Australiji.

Iza Zmajica je dug put, a još uvijek je nejasna situacija oko selekcije Bjelorusije, koja je u posljedni tren saopštila da neće ni doputovati u Osaku zbog ogromnog broja zaraženih košarkašica.

Još uvijek se čeka zvaničan stav FIBA i informacija da li je BiH možda tako već na Mundobasketu, pošto će se tamo plasirati tri od četiri reprezentacije iz grupe, a Bjeloruskinje su već otpale.

Košarkaški savez BiH danas je predstavio tim koji će braniti boje BiH na ovom turniru, a selektor Goran Lojo računa na sljedećih 12 košarkašica:

Milica Deura, Miljana Džombeta, Nikolina Babić, Marica Gajić, Jonquel Jones, Nikolina Džebo, Anđela Delić, Matea Tavić, Dragana Domuzin, Nikolina Delić, Hanna Halilović i Sara Heljić.

Reprezentacija BiH u prvom kolu 10. februara trebala je igrati protiv Bjelorusije od 16 sati po lokalnom vremenu (8 ujutro po našem vremenu). Dva dana kasnije Zmajice će odmjeriti snage sa Kanadom (15 sati po lokalnom, 7 ujutro po našem), a protiv domaće selekcije igrat će 13. februara (18 sati, 10 ujutro po našem).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno