Kultura

Veče baleta Ars Centra u BNP-u Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Veče baleta Ars Centra u BNP-u Zenica- Veče baleta Ars Centra u BNP-u Zenica- Ars Centar je u subotu 11.06. 2016.god. na velikoj sceni BNP-a Zenica publici ponudio jedno lijepo veče baleta u kojem su učestvovali svi učenici Baletne škole i članovi Baletnog studia Ars Centra Zenica.

U programu su takođe učestvovali neki od učenika Muzickog odsjeka Ars Centra.

Bila je ovo prilika da se vidi sta je sve urađeno u protekloj školskoj godini, o čemu je u uvodu pričala (uz prezentaciju na platnu) direktorica Ars Centra: Biljana Trifković.

Publika je uživala uz klasični, moderni i karakterni balet i to uz koreografije i varijacije koje su se pojavile na mnogobrojnim nastupima, evropskim i svjetskim takmičenjima na kojima se Ars Centar predstavljao kao jedini BH učesnik i na kojima su ostvareni značajni rezultati,o ćemu su mediji i bh. javnost bili obavještini kada je to bilo aktuelno.

Publici su se isto veče predstavile i najmlađe djevojčice, balerine koje su u početnom tj. Baletnom studiju 1 i balerne Baletnog studija 2.koje su posebno oduševile publiku u gledalištu.

Gosti večeri su bili akteri Mjuzikla “Bitanga i Princeza” : Mustafa Mekanić i Tarik Heleg.

Tokom programa ispred Ars tima zahvaljeno je roditeljima na povjerenju, medijima na lijepoj saradnji i podršci kao i publici koja je svojim prisustvom poslala poruku da balet u Zenici i BiH zaslužuje posebno mjesto u umjetnosti.

Nakon ovog završnog koncerta za ovu školsku godinu, slijede završni javni časovi za sve učenike Ars Centra (i muzičkog i baletnog odsjeka) kao i za sve grupe baletnih studia i dodjela diploma.

Iz Ars Centra pozivaju nove dječake i djevojčice kao i njihove roditelje da ih posjete u dane Otvorenih vrata u Ars Centru od 13.06. do 16.06. u terminu od 17-20h kada mogu dobiti više informacija o aktivnostima Ars Centra i obaviti upis djece za narednu školsku godinu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno