Politika

Usvojen rebalans Budžeta ZDK za 2015.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Usvojen rebalans Budžeta ZDK za 2015.- Obavještavamo medije da je danas na sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, razmatran i usvojen Prijedlog Izmjena Budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2015. godinu u kome su, između ostalog, predviđena sredstva za penzionisanje 33 radnika RK “Vema“ Visoko.

Kako je prodajom RK „Vema“ Visoko u kantonalni budžet raspoređeno 780.992,00 KM prihoda, svorili su se uslovi da se ta sredstva opredijele za uvezivanje staža uposlenika Velepromet-Maloprodaja d.o.o. Visoko.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je odlučila da izdvoji 245.000,00 KM, na ime uvezivanja staža za penzionisanje 33 radnika.
Po usvajanju rebalansa Budžeta Zeničko-dobojskog kantona za 2015. godinu, premijer Kantona Miralem Galijašević je izrazio zadovoljstvo što je donesena ova odluka, čime se dugogodišnji problem uposlenika konačno rješava.

Press služba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno