Politika

Usvojen Nacrt budžeta za 2016. godinu

Skupština ZDK 23.12.2015.
Skupština ZDK 23.12.2015.
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Usvojen Nacrt budžeta za 2016. godinu – Zastupnici u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona su većinom glasova usvojili Nacrt Budžeta ZDK za 2016. godinu kao i Zakon o njegovom izvršenju. Na današnjoj sjednici je usvojen i Rebalans budžeta za ovu godinu.

Planirani prihodi Nacrtom budžeta za 2016. godinu su u visini oko 282,5 miliona KM, a rashodi su manji za 100 hiljada KM, koji će biti upotrijebljeni za podmirenje dugova iz ranijih godina.

Ministar finansija u Vladi ZDK Andrej Kajić kaže da je ovo stabilizirajući budžet sa dijelom razvojnog koncepta, prije svega tu se misli na ulaganja u obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i poljoprivredu. Nakon usvajanja Nacrta budžeta i Zakona o njegovom izvršenju, oba dokumenta su upućena u javnu raspravu 15 dana gdje će svi zainteresovani subjekti moći uputiti svoje sugestije na predloženi Nacrt.

Nakon usvajanja Nacrta budžeta i upućivanja u javnu raspravu, premijer Miralem Galijašević potvrdio je da definitivno ide Odluka o privremenom finansiranju za prva tri mjeseca naredne godine iako mu je želja bila da kanton u 2016. godinu uđe sa usvojenim budžetom.

Prije usvajanja Nacrta i Zakona o izvršenju, zastupnici su usvojili Rebalans budžeta za 2015. godinu. Rebelansom je predviđeno povećanje prihoda za 2,7 miliona KM, te smanjenje rashoda za oko 570.000 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno