Ostali sportovi

Uspjesi najmlađih kadeta Stk Mladost na Državnom prvenstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uspjesi najmlađih kadeta Stk Mladost na Državnom prvenstvu – poraz seniora Mladosti u Mostaru od lidera

Danas je u Jablanici održano Državno prvenstvo u stonom tenisu u kategoriji najmađih kadeta, gdje su učešće uzeli i članovi našeg kluba.
Ostvareni su izvrsni rezultati, i to u pojedinačnoj konkurenciji Maglić Kamer je osvojio 3. mjesto, dok u igri parova Maglić Kamer i Zlotrg Dino su takođe osvojili 3. mjesto.
Ovih rezultati su potvrda dobrog rada škole stonog tenisa našeg kluba, te potvrda da je svijetla budućnost za stoni tenis u Zenici.

Ovog vikenda, naši seniori su odigrali posljednje kolo regularnog dijela Premijer stonoteniske lige, te su poraženi u derbi meču u Mostaru od prvoplasirane ekipe rezultatom 4:1.
Rezultati po mečevima:
Matković Luka- Konjić Edin 3:1
Šehić Adnan- Dizdarević Mirza 3:0
Vučijak Marko- Zahirović Kenan 2:3
Matković/Vučijak-Konjić/Dizdarević 3:1
Matković-Dizdarević 3:0

Nakon odigranih 18. kola, Stk “Mladost” Zenica je ostvario omjer od 15 pobjeda i 3 poraza, te zauzeo uvjerljivo 2.mjesto, nakon neporažene ekipe Stk “Mostar HT Eronet” Mostar.
U polufinalu play off.a za prvaka BiH, naš klub će igrati protiv trećeplasirane ekipe, koji mečevi će se igrati na 2 dobivene partije, te imati prednost domaćeg terena u slučaju majstorice.
U posljednjem kolu, zaostalom meču, igrati će Stk “Vogošća” Vogošća i Stk “Aladža” Sarajevo, koji meč će odlučiti ko će završiti na 3. odnosno 4. poziciji, kada ćemo znati i svog protivnika u polufinalu.
Prvi meč polufinala play off.a je na rasporedu 06.04.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno