Ostali sportovi

Dva državna prvaka za TKD Akademiju JALE iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Subotu je naša Taekwondo Akademija Jale učestvovala na Državnom taekwondo prvenstvu 2019  Turnir se održao u Posušju i nastupilo je 430 takmičara iz preko 40 klubova iz Bosne i Hercegovine.

Konkurencija je bila veoma jaka, i Akademija je nastupila sa 4 takmičara koji su sa veoma hrabrim borbama osvojili isto toliko, 4 medalje.
Osvajači medalja su bili:
Zehra Filan-zlatna medalja-državna prvakinja u kategoriji Seniorke -53kg
Hamza Talić-zlatna medalja-državni prvak u kategoriji Kadeti -33kg
Lejla Valjevac-srebrena medalja-državna viceprvakinja u kategoriji Mlađe kadetkinje -33kg
Eldar Gulamić-bronzana medalja-u veoma jakoj konkurenciji pobijedio dvije borbe, izgubio polufinalnu- treći u kategoriji Kadeti -49kg
Naši Akademci su se veoma hrabro borili, i donijeli smo jedini dvije zlatne medalje sa državnog prvenstva u grad Zenicu, izjavio je trener i voditelj ekipe Ismir Horić, a sada nastavljamo dalje sa trenažnim procesom gdje nas u aprilu mjesecu očekuje Federalno takmičenje u Kaknju, te kraj mjeseca turnir u Tešnju dodao nam je direktor akademije Jasmin Mujanović JALE.

Čestitke takmičarima i roditeljima, te trenerima Akademije Jale koji su napornim radom uspjeli pripremiti ekipu za borbe na prvenstvu.
Idemo dalje u nove pobjede!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno