Ostali sportovi

Lana Zakić prvakinja Federacije BiH u katama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu u Sarajevu, juče 23.3.2019.godine, održano je Federalno karate prvenstvo za djecu do 14 godina. Na ovom prvenstvu učesće je uzelo preko 870 takmičara iz 80 karate klubova sa područja Federacije BiH, među kojima su bila i 4 takmičara iz karate kluba (KK) Čelik iz Zenice, saopštili su nam iz KK Čelik.

Na ovom prvenstvu Lana Zakić se okitila zlatnom medaljom u kategoriji pionirke 12 godina kate i sa pet pobjeda uspjela je da opravda ulogu favorita ove kategorije, dok je u borbama, poslije dvije pobjede i dva poraza, završila na petom mjestu.

-Kenan Pojskić, Amar Tabak i Faris Muračević došli su, sa po dvije pobjede, do polufinala gdje su poraženi. Ostaje žal kod Farisa Muračevića, koji je očito kvalitetniji od svog protivnika pogriješio pri izvedbi kate -, kazao nam je trener u KK Čelik, Marijo Zakić.

Sljedeće takmičenje za koje se KK Čelik sprema je  državno karate prvenstvo BiH za djecu, koje će se održati 07.04. 2019.godine u Banjoj Luci.

Čestitke Lani Zakić na osvojenoj zlatnoj medalji na Federalnom prvenstvu i od sportske redakcije Zenicabloga.

E.Imamović,  Foto KK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno