Biznis

Uskoro će dronovi dostavljati hranu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uskoro će dronovi dostavljati hranu – Kada ogladnimo, jedino što želimo je da do hrane dođemo što lakše i na najbrži mogući način. Najveći svjetski onlajn servis za naručivanje hrane putem interneta, Foodpanda od svog osnivanja nastoji da učini upravo to –  da gladnim korisnicima, ukusnu hranu, isporuči u rekordnom roku.

Prosečno vrijeme za dostavu u Hong Kongu već sada je prepolovljeno sa 60 (do 70) na 30 minuta, dok iz Foodpande najavljuju da će to vrijeme biti još manje nakon uvođenja dostave hrane dronovima.

Foodpanda započela je testiranja ovog načina dostave prije nekoliko mjeseci u Singapuru i u planu je da dostavu hrane dronovima u narednom periodu aktiviraju na čak 24 tržišta u Aziji, uključujući i Singapur, Hong Kong, Indiju, Tajland i Maleziju.

“Tehničko rješenje dostave pomoću drona biće omogućeno kroz nekoliko mjeseci”, najavio je Ralf Venzel suosnivač i direktor Foodpanda grupacije.

Foodpanda, zajedno sa svojim pridruženim brendovima, među kojima je i domaća platforma za naručivanje hrane Donesi.com, posluje na pet kontinenata, u oko 500 gradova širom svijeta i sarađuje sa preko 38 000 restorana.

Venzel je u nastavku istakao kako se nada da će dostava pomoću drona doprinjeti smanjenju vremena dostave na čak 20 minuta.

Ovo nisu prvi pokušaji da se pokrene jedan ovakav način dostave, kako i svjetski poznata platforma za onlajn prodaju Amazon takođe već neko vrijeme testira dronove za dostavu proizvoda koji se mogu naručiti onlajn putem ovog servisa. Ipak, ukoliko testiranje protekne po planu, Foodpanda istaći će se kao prva platforma za naručivanje hrane putem interneta, koja će svojim korisnicima pružiti ne samo interesantno iskustvo dostave hrane dronovima, već i mogućnost da u hrani koju su naručili uživaju u rekordnom roku.

“Konstatno nastojimo da iskustvo naših korisnika sa naručivanjem hrane onlajn i dostavom učinimo što lagodnijim i ljepšim, ali kada je riječ o brzini dostave hrane, postoje određena ograničenja uslovljena gužvom u saobraćaju.”, navela je Ema Hep, generalni direktor Foodpanda Singapur, ističući kako je potpuna automatizacija jedan od dugoročnih planova ove kompanije.

Nakon usavršavanja u Aziji, očekujemo da će u brzoj dostavi dronovima moći da uživaju i Donesi.com korisnici širom BiH.

______

O servisu Donesi.com:

Donesi.com je internet start-up osnovan 2006. godine, kao inovativno rješenje za naručivanje hrane putem interneta i jedna je od prvih evropskih web platformi za dvosmernu komunikaciju klijenata i restorana.

Od kraja 2014. godine Donesi.com posluje u sastavu globalnog servisa za naručivanje hrane na internetu, Foodpanda, dijela najveće Njemačke e-commerce firme, Rocket Internet. Donesi.com danas posluje u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno