Zenica

Upravni odbor predložio Mersiju Kasumović za direktoricu Doma zdravlja

Upravni odbor predložio Mersiju Kasumović za direktoricu Doma zdravlja – Upravni odbor JU Dom zdravlja Zenica danas je održao sjednicu na kojoj su između ostalog razmatrane prijave na konkurs za izbor direktora.

Upravni odbor je konstatovao da je na konkurs pristigla samo jedna prijava i to Mersije Kasumović.

„Nakon otvaranja prijave i uvida u dokumentaciju zaključili smo da je dokumentacija potpuna, korektna i da prihvatamo dokumentaciju za dalji tok konkursne procedure. Dogovorili smo da sutra u 12 sati obavimo intervju sa doktoricom Kasumović. Nakon toga ići ćemo prema osnivaču, odnosno Gradskoj upravi i gradonačelniku koji treba dati prethodnu saglasnost na izbor kandidata. Poslije toga održat ćemo sjednicu Upravnog odbora gdje ćemo našom odlukom potvrditi konačno imenovanje direktora“, kaže Mia Pojskić, predsjednica Upravnog odbora JU Dom zdravlja Zenica.

Po riječima naše sagovornice, sjednica Upravnog odbora održat će se u ponedjeljak u jutarnjim satima gdje će potvrditi imenovanje kandidata, a nakon toga i dogovoriti sa kandidatom vrijeme preuzimanja funkcije s obzirom da je u radnom odnosu.

„Ja očekujem do četvrtka sljedeće sedmice da ćemo imati novog direktora JU Dom zdravlja Zenica“, zaključila je Pojskić.

AUTOR: Nedžad Glibo- RTVZE

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem