Zenica

Debatni klub “Gorgija”: podrška svim žrtvama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Debatni klub “Gorgija”: podrška svim žrtvama – Debatni klub “Gorgija” djeluje u sklopu Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici. Osnovan je 2011. godine i od tada održavamo kontinuitet u obilježavanju svih bitnih datuma kako u našoj državi, tako i u svijetu.
Nastojimo se također debatama ili drugim modelima za obilježavanje referirati i na događaje kako u našoj državi, tako i u svijetu.
Ono što nas je posebno ponukalo da pišemo mail jeste situacija koja se desila nedavno na prostorima Balkana, a to je upravo tema žrtve seksualnog nasilja. Iz tog razloga Debatni klub “Gorgija” je odlučio dati podršku svim žrtvama seksualnog nasilja na simboličan način. Do stupanja na scenu uvažene Milene Radulović, žene su šutile.
Smatram da je njen iskorak na scenu pomogao svim žrtvama seksualnog nasilja da progovore o gnusnim činovima.
Ovim gestom, želimo pružiti podršku svim drugim ženama, majkama, djevojčicama, muževima, očevima i dječacima i dati im do znanja da nisu sami.
Želimo pružiti podršku Mileni Radulović i ostalim “Milenama” u našem društvu. Želimo joj iskazati poštovanje što je, pored brojnih osuda izašla i ispričala svoju priču. Kao studenti I, II i III godine fakulteta svjesni smo i želimo podići svijest u našem okruženju i dati do znanja počinioci ovih zločina moraju biti kažnjeni.
U prilogu su fotografije pomoću kojih smo pružili podršku i stavili do znanja da nas se tiče.

Upravni odbor Debatnog kluba “Gorgija”

Predsjednica: Drinić Ema
Pravni fakultet Univerziteta u Zenici
Fakultetska broj 3, 72000 Zenica


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno