Zabava

Upoznajte najkontroverzniju autoricu krimi romana Patriciu Cornwell

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

I nakon gotovo četvrt stoljeća, Patricia Cornwell suvereno vlada svijetom krimića kao najpopularnija, najtiražnija, najbogatija i najkontroverznija autorica tog žanra. Među mnogobrojnim osvojenim nagradama za romane posebno se ističe Galaxy British Book Award za krimić godine koji je autorica osvojila kao prva Amerikanka u istoriji tog priznanja.

U izvanrednom novom romanu Patricie Cornwell „Obdukcija“ čitajte priču o forenzičkoj patologinji dr. Kay Scarpetta. U poslijepandemijskom svijetu razorenom političkim i građanskim nemirima roman priča priču o istraživanju ubistva djevojke, obdukciji i svim situacijama koje će uticati na razrješenje ubistva i nalaz obdukcije.

Patricijin prvi detektivski roman “Obdukcija”, vrlo je brzo postao poznat, a u samo godinu dana dobio je uz nagradu Edgar još tri značajne književne nagrade.

Pojava detektiva žene kao i činjenica da sve više žena piše dobre detektivske romane novijeg je datuma. Patricia Cornwell uspjela je ponuditi čitateljima odlično strukturirane romane koje čitamo s radošću prepoznavanja. Bez obzira što je u njima riječ o dalekom svijetu masovnih ubojica i kompjuterskih igrarija, svijetu u kojem se ubojstva događaju – ne samo u mašti.

Za dostupnost romana “Obdukcija” ove poznate autorice zaslužan je Tropik, te isti možete pronaći u redovnoj prodaji na kioscima ali i u Tropik radnjama: Tropik Gifts and Games Sarajevo (BBI Centar), Tropik Gifts ang Games Banja Luka, The G-Store Zenica.

Ovaj i još veliki izbor romana dostupan je za online narudžbe putem webshopa www.tropik.ba, sa dostavom knjiga na Vaša vrata.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno