Zabava

Dilema je riješena: Šta je prvo nastalo – koka ili jaje?

Podijeli ovu vijest:

Zabavni i veseli Smajki Lajki mališanima razotkriva misteriju šta je prvo nastalo KOKA ILI JAJE u novoj pjesmi koju prati animirani video spot objavljen na platformi Youtube.

Autor i ovog dječijeg hita je Dženan Selmanagić koji je i kreator edukativnog projekta za djecu Smajki Lajki koji je pokrenut krajem prošle godine. Smajki Lajki je duhoviti audio-vizuelni animirani lik, koji kroz situacije iz svakodnevnog života, dilema potiče na zabavu i usvajanje dobrih navika.

KOKA ILI JAJE je prva pjesma koju sam napisao za djecu. Sa ovom pjesmom učestvovao sam na posljednjem Malom Šlageru Sezone 2007. godine i pobjedio. Osim prve nagrade za muziku i tekst izuzetno mi je drago sto smo konačno razjasnili šta je prvo nastalo, kroz osmijeh naglašava Selmanagić.

PROČITAJTE I:   VIDEO: Predstavljamo trailer romantične komedije "Karta za raj"

KOKA ili JAJE nakon 15 godina život nastavlja na platformi YouTube na Tropik TV kanalu.

O novoj duhovitoj avanturi omiljeni dječiji autor Dženan Selmanagić otkriva: “Odlučio sam da snimim novu verziju koju sada pjevaju Smajki Lajki i Ena Tahirović. Njih dvoje raspravljaju, tvrde i vjeruju svako u svoju priču, a da li su u pravu? Kroz zvuk i video otkrivamo veliku dilemu. Sve smo prilagodili mališanima koji danas odrastaju uz naše pjesme a prema broju pregleda ali i komentarima znamo da smo na pravom putu. Nove tehnologije, mediji i platforme mogu i trebaju da budu mjesto zabave, radosti i opuštanja ali prije svega edukacije”

PROČITAJTE I:   VIDEO: Predstavljamo trailer romantične komedije "Karta za raj"

Kako se na kraju riješila ova velika dilema, u kojoj raspravljaju i najveći svjetski umovi, šta je prvo nastalo koka ili jaje, poslušajte i pogledajte u spotu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010