Zenica

UNDP: U ponedjeljak počinje realizacija inicijative koja ima za cilj sadnju 10.000 sadnica, dio i u Zenici

UNDP: U ponedjeljak počinje realizacija inicijative koja ima za cilj sadnju 10.000 sadnica, dio i u Zenici – Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u partnerstvu sa 15 jedinica lokalne samouprave u ponedjeljak 12. 10. 2020. godine počinje realizaciju UNDP Incijative za zeleniju i održivu budućnost koja ima za cilj sadnju 10.000 sadnica u 2020. godini. Inicijativi su se pridružili Banja Luka, Bihać, Cazin, Doboj, Gradiška, Jablanica, Modriča, Novo Sarajevo, Odžak, Sanski Most, Srebrenik, Tešanj, Teslić, Tuzla i Zenica.

Ovom inicijativom nastoji se odgovoriti na problem zagađenja vazduha, tla i vode. Aktivnosti poput sadnje drveća mogu imati značajan uticaj ukoliko se poduzimaju redovno i većem obimu. Drveće spriječava klizišta i eroziju tla, smanjuje rizik od poplava, obogaćuje vazduh, pomaže u borbi protiv klimatskih promjena. Sadnice će biti zasađene u gradskim parkovima, na dječijim igralištima, šetalištima, izletištima, dvorištima škola, vrtića, bolnica i javnih ustanova, obalama rijeka, industrijskim zonama i drugim lokacijama.

Zenica

Vrijeme: 12.00 sati

Lokacija: Javna institucija „Dom porodica“

Medijima će se obratiti:

  • Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice
  • Jasmina Islambegović, UNDP BiH predstavnik
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem