Zenica

Zenički studenti danas izlaze na ulicu, traže isto kao kolege u Sarajevu i Tuzli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički studenti danas izlaze na ulicu, traže isto kao kolege u Sarajevu i Tuzli – Studenti Univerziteta u Zenici će danas u 12:00 sati održati mirne proteste ispred zgrade Rektorara, a nadležnima su već uputili tri zahtjeva, javlja klix.ba.

“Poznato je da je zbog pandemije koronavirusa nastava na svim obrazovnim ustanovama u našoj zemlji prekinuta 11. marta 2020.godine. Umjesto klasičnog načina odvijanja nastave, prešlo se na online metode koje se u praksi nisu pokazale najboljim”, smatraju zenički studenti.

Zbog toga je Univerzitet u Tuzli omogućio svojim studentima bezuslovan prelazak na narednu godinu, a nakon toga je i Univerzitet u Sarajevu omogućio bezuslovan prelazak i smanjenje školarine, te plaćanje školarine u ratama.

“Na osnovu iskustava naših kolega, njihovih savjeta i podrške, za iste korake smo se odlučili i mi, te tražimo: bezuslovan prelazak na više godine za sve studente, snižavanje cijena školarine i plaćanje školarine u jednakim ratama”, navodi se u zahtjevu.

Protesti su najavljeni i MUP-u Zeničko-dobojskog kantona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno